محمد کبیری در گفت وگو با ایسنا، درباره جزییات طرح تاب (تعاونـ اشتغال ـ بازار کار) و روند اجرای آن اشاره کرد و گفت: در اجرای طرح تاب به دنبال این هستیم که شرکتهای تعاونی و بنگاههای اقتصادی دارای نشان تجاری را به بنگاههای خرد و کوچک متصل کنیم.هدف از تدوین این طرح تثبیت ۱.۷ میلیون شغل در بخش تعاون، ارتقای بهرهوری و توسعه تعاونیهای دانش بنیان،تکمیل طرح روستا تعاون با رویکرد حمایت از تعاونیهای اشتغالزای روستایی و ارائه تسهیلات هوشمند با رویکرد حمایت از تولیدات بازار محور است.
طرح تاب در اجرا به اعتبارات تبصره ۱۸ بودجه نیاز دارد
معاون وزیر تعاون تصریح کرد: این طرح پس از تدوین به شورای هماهنگی سران قوا ارسال شد و ما درخواست کردیم که از محل منابع صندوق توسعه ملی ۵۰۰ میلیون دلار برای افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون اختصاص یابد تا آن را به اهرمی برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به تعاونیها در قالب طرح تاب تبدیل کنیم.علیرغم آنکه این طرح جذاب و نوآورانه است و منجر به اشتغال پایدار میشود اما به دلیل شرایط خاص کشور و محدودیت منابع مالی امکان برداشت از صندوق توسعه ملی محقق نشد و درنهایت کمیته تخصصی شورای هماهنگی سران قوا ما را به استفاده از محل اعتبارات اشتغال در تبصره ۱۸ قانون بودجه ارجاع داد.
به گفته کبیری همچنین مقرر شده معاونت اشتغال وزارت کار به سازمانها ابلاغ کند از محل باقیمانده اعتبار اشتغال روستایی با اولویت بخش تعاونی تسهیلات اشتغال پرداخت کند چرا که منابع اشتغال روستایی ارزانتر و برای تعاونیها مقرون به صرفهتر است.
معان وزیر تعاون در ادامه درباره واگذاریهای شستا به بخش تعاون اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم که زمینه واگذاری به تعاونیها و اتحادیههای دارای اهلیت مالی و مدیریتی را فراهم و آنهایی که دارای سرمایه اجتماعی لازم هستند واگذار کنیم.مصادیقی را هم دنبال میکنیم ولی درصد هستیم تا اگر قرار است واگذاری صورت گیرد به بهترین نحو ممکن و در اتاق شیشهای شفاف صورت گیرد.
عجلهای برای واگذاریهای شستا به بخش تعاون نداریم
به گفته وی علیرغم آنکه ممکن است روند واگذاری های شستا به بخش تعاون زمانبر شود ولی وزارت تعاون عجلهای برای این کار ندارد و مصمم است تا این تجربه در گام نخست به خوبی و بدون هیچ حاشیهای شکل بگیرد.
کبیری خاطرنشان کرد: در راستای اعلام آمادگی شستا، با سازمان خصوصی سازی مذاکره کردهایم و معتقدیم که این امر باید به یک مجموعه دارای اهلیت جامع در بخش تعاون واگذار شود.
معاون تعاون وزیر کار افزود: در حال حاضر شرکتهای دانش بنیان بسیاری در بخش تعاون داریم ولی به دنبال مواردی هستیم که علاوه بر اهلیت لازم، مدیریت و راهبری مورد نیاز را داشته باشند بنابر این شاید تا اتصال شرکت مناسب به مجموعه درخواست کننده کمی زمان ببرد ولی چون جامعه نسبت به موضوع واگذاری حساسیت دارد خود را موظف میدانیم با دقت بیشتری کار را دنبال کنیم.
به گزارش ایسنا، پیش از این معاون امور تعاونیهای وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از امضای تفاهمنامه همکاری با شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی (شستا) و مذاکره برای واگذاری برخی شرکتهای شستا به تعاونیهای توانمند و استفاده از ظرفیت تعاونیهای دانش بنیان در شستا خبر داده بود.
انتهای پیام