به گزارش ایسنا، حذف شدن تعدادی از واحدهای درسی مربوط به «نمایش ایرانی» در دانشگاهها مدتی است سبب اعتراض و گله هنرمندان و اساتید این حوزه شده و در جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی هم که به تازگی تمام شده این دغدغه و نگرانی به شکلهای مختلف مطرح شد چرا که کم شدن این دروس از دانشگاهها به فراموشی شیوههای اصیل اجرایی در این گونه نمایشی منجر میشود.
مسئله آموزش هنرهای نمایشی سنتی و ایرانی از این جهت هم مورد تاکید بوده که در این سالها خیلی از هنرمندان حوزه آیینی و سنتی را از دست دادهایم و از آنجا که این هنر به شیوه سینه به سینه منتقل میشود، اگر کوتاهی در حفاظت از آن ادامه پیدا کند این میراث را از دست میدهیم.
با توجه به این تاکیدات، حالا خبر رسیده که دانشگاه تازه تاسیس استاد فرشچیان درنظر دارد رشته هنرهای نمایشی سنتی را راهاندازی کند و احتمالا از سال آینده میتواند دانشجو بپذیرد.
در این باره بهمن نامور مطلق مدیر و مسئول راهاندازی این دانشگاه به ایسنا گفت: در دانشگاه ایرانی – اسلامی استاد فرشچیان چند مرحله را تعریف کردیم تا دانشگاه به وضعیت آرمانی خودش برسد و الان در حال طی کردن ان مراحل هستیم. ما در مرحله اول با توجه به ضرورتها و پیشنهادها چهار رشته نگارگری، صنایع چوب، صنایع سفالی و سرامیکی و طراحی فرش را درنظر گرفتیم و از آنجا که بعضی از این رشتهها در دانشگاههای دولتی و آزاد هم تازگی دارند باید برخی از آنها بازنویسی یا نو نویسی شوند و برهمین اساس توانستیم موافقت برای آموزش سه رشته اول را بگیریم و کار بررسی و راهاندازی رشتههای خوشنویسی و طراحی فرش را نیز پیگیری میکنیم.
او افزود: برای فاز دوم قرار است رشته هنرهای نمایشی سنتی و نیز معماری سنتی و موسیقی سنتی ایران را با همان روحیه ایرانی- اسلامی راهاندازی کنیم و البته تاکید میکنم که دانشگاه فرشچیان نمیخواهد وضعیت دانشگاههای دیگر را تکرار کند چون ما میخواهیم آنچه متعلق به هنر این مرز و بوم است را بهروز کنیم و گسترش دهیم؛ این فلسفه وجودی دانشگاه استاد فرشچیان است تا از هنرهای بومی به این روش حراست کند.
به گفته وی رشته هنرهای نمایشی سنتی ایران در فاز دوم راه اندازی میشود و احتمالا از سال آینده میتواند دانشجو بپذیرد، اما اول باید از متخصصان حوزه هنرهای نمایشی همکاری و مشارکت گرفته شود تا واحدهای درسی تنظیم شود و در این راستا یک جلسه هماندیشی با متخصصان حوزه هنرهای نمایشی سنتی برگزار خواهد شد.
نامور مطلق خاطرنشان کرد: نمایشهای سنتی کشورمان قرار است در این دانشگاه کرسی آکادمیک داشته باشد و در مرحله اول در مقطع تحصیلات تکمیلی یعنی کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو خواهد پذیرفت تا دانشجویان رشتههای هنری به خصوص رشتههای هنری مرتبط جذب شوند و بعد در ادامه برای مقاطع پایه نیز اعتماد نو به نقل از برنامهریزی خواهیم کرد. من امیدوارم این رشتهها در این دانشگاه دوران شکوفایی خود را ببینند چون وقتی میگوییم «سنتی» منظورمان برگشت به گذشته نیست، بلکه ایجاد قابلیتهای بیانی در زمان امروز است. این مهمترین بخش کار ما است که هنرهای سنتی ایرانی را به روز کنیم چون حفظ آنها به شکلی که در گذشته وجود داشته کار میراث فرهنگی است ولی بالندگی و پاسخگو کردن آنها، کاری است که دانشگاه باید انجام دهد.
انتهای پیام