به گزارش ایسنا، به گفته محققان تغییرات اقلیمی میتواند موجب شود سطح جیوه در خوراکیهای دریایی از جمله ماهی تن و ماهی روغن افزایش پیدا کند. حدود چهار پنجم از جیوه موجود در اتمسفر از عوامل طبیعی و انسانی از قبیل سوخت ذغال سنگ ناشی میشود که به اقیانوسها راه پیدا میکند. این ترکیبها در فرآیندی توسط موجودات بسیار ریز به ترکیبهای خطرناکی موسوم به متیل جیوه تبدیل میشوند.
به گفته محققان آمریکایی از آنجاییکه موجودات کوچک دریایی توسط گونههای بزرگتر شکار میشوند، ترکیب جیوه در زنجیره غذایی انباشته میشود. همچنین با افزایش دمای دریاها گونههای ماهی همچون ماهی روغن برای شنا کردن به کالری بیشتری نیاز دارد در نتیجه میزان خوراکی بیشتری مصرف و مقدار بیشتری مواد سمی در بدن خود ذخیره میکند.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، متیل جیوه بر عملکرد مغز انسان تاثیر میگذارد همچنین کودکانی که در دوران جنینی در معرض این ترکیب قرار داشتهاند با خطر بیشتری روبرو هستند و ممکن است سیستم عصبی و مغزی آنان رشد لازم را نداشته باشد.
انتهای پیام