حمید موسیزاده، مجری طرح در گفتوگو با ایسنا، عنوان محصول تولید شده را پویشگر مغزههای حفاری ذکر کرد و گفت: این محصول دستگاهی است که با یک تصویر دقیق و صحیح از سطح مغزههای حفاری امکان ایجاد آرشیو دیجیتال از مغزههای حفاری را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه این دستگاه میتواند با تکنیکهای پردازش تصویر، کانیهای مختلف را از یکدیگر تفکیک کند، اضافه کرد: این دستگاه با استفاده از تکنیک پردازش تصویر میتواند اطلاعاتی را در زمینههای توزیع، فراوانی و رخسارههای مختلف زمینشناسی ارائه دهد.
موسیزاده اظهار کرد: این دستگاه در هر حوزهای که کار حفاری دارد، کاربرد دارد و از آن میتوان برای اکتشافات معدنی و نفت و گاز استفاده کرد.
مجری طرح با تاکید بر اینکه دانش فنی این دستگاه طی اعتماد نو به نقل از برنامهریزی دو ساله بومیسازی شد، ادامه داد: این دستگاه به دلیل اعمال تحریمها به کشور وارد نمیشد و با انجام پروژه تحقیقاتی در این زمینه به دانش فنی ساخت آن دست یافتیم و در حال حاضر این دستگاه با قیمت یک سوم نمونه خارجی در دسترس قرار دارد.
وی دستگاه پویشگر مغزههای حفاری را یک دستگاه خودکار و ماشین بینایی توصیف کرد و یادآور شد: بر این اساس، این دستگاه با اسکن مغزههای حفاری میتواند آرشیو دیجیتال از مغزهها فراهم کند که این اقدام تاکنون در کشور اجرایی نشده بود.
به گفته این محقق، ارائه آرشیو دیجیتال از مغزهها سهولت دسترسی به مغزههای حفاری را امکانپذیر میکند.
انتهای پیام