به گزارش ایسنا، به نقل از رسانههای یمنی، یوسف الحاضری، سخنگوی وزارت بهداشت دولت نجات وابسته به انصارالله یمن اظهار کرد: آمار هولناکی از جنگ یمن وجود دارد، نهادهای بینالمللی در سطوح مختلف با انتشار بیانیههایی نسبت به شرایط بهداشتی فاجعهبار یمن و عدم آغاز هیچگونه حرکت واقعی در این راستا هشدار دادهاند.
الحاضری هشدار داد: با گذشت ۵۲ ماه از آغاز جنگ و محاصره یمن شاخصهای ثبات بهداشتی در تمامی سطوح تغییر کردهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت یمن افزود: حجم دارویی و درمانی به ویژه درمان بیماریهای مزمن کاملا در یمن فروپاشیده است، ۵۰۰ زیرساخت به طور کامل ویران شده و فعالیتها در ۵۰ درصد از زیرساختهای بهداشتی به طور کامل متوقف شدهاند.
این مسؤول یمنی در ادامه گفت: علاوه بر اینها ۴۸ هزار کارمند حوزههای مختلف درمانی از جمله پزشک، پرستار، کادر اداری و داروخانه از ۳۶ ماه قبل تاکنون هیچ حقوقی دریافت نکردهاند.
وی افزود: بیماریهای واگیردار همانند وبا، دیفتری و سرخک به شکل گستردهای شیوع یافتهاند و موارد مشکوک به ابتلا به یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده است و از آغاز جنگ یمن در سال ۲۰۱۷ تاکنون ۳۷۰۰ مورد فوتی ثبت شده است.
این مسؤول وزارت بهداشت یمن فاش کرد: بیش از دو میلیون و ۲۰۰ کودک زیر پنج سال دچار بیماریهای مرتبط با سوء تغذیه هستند که از این تعداد ۴۰۰ هزار کودک از سوء تغذیه مرگبار رنج میبرند و به درمان فوری نیاز دارند، همچنین یک میلیون و ۲۰۰ هزار زن باردار در یمن دچار سوء تغذیه هستند.
الحاضری با اشاره به فوت ۳۰ هزار تن به دلیل تعطیلی فرودگاه صنعا و عدم درمان آنها در خارج یمن گفت: ۲۰۰ هزار یمنی مبتلا به بیماریهای مزمن و در راس آنها بیماریهای کلیوی نیاز دارند فورا برای درمان به خارج این کشور منتقل شوند.
این مسؤول یمنی در پایان گفت: در پی حملات هوایی به یمن تاکنون بیش از ۴۰ هزار تن فوت شده و تعداد زیادی نیز بدون مراجعه به مراکز درمانی دفن شدهاند.
انتهای پیام