فرجی‌راد: هدف آمریکا کشاندن ایران به یک اقدام شتاب‌زده است/ اجلاس بحرین هم بی‌نتیجه می‌ماند

عبدالرضا فرجی راد در گفت‌وگو با ایسنا درباره طرح امنیت دریایی آمریکا و تصمیم‌گیری در رابطه با برگزاری اجلاسی با همین عنوان در بحرین اظهار کرد: به نظر می‌رسد اگر موضوع فوریت داشت طی یکی دو هفته اجلاس مورد نظر را برگزار می‌کردند، در حالی که تا اکتبر هنوز دو ماه زمان باقی است، بنابراین موضوع برای آن‌ها هم فوریتی ندارد. مساله دیگری هم در این باره مطرح است و آن اینکه بحرینی‌ها اخیرا برای کارهای خرابکارانه علیه ایران پیش قدم می‌شوند.

وی تصریح کرد: در این میان آمریکایی‌ها در حال استفاده از این فرصت برای همگرایی با برخی از کشورهای متحد خود هستند، البته اروپایی‌ها اعلام کرده‌اند که آمادگی همکاری با آمریکا در مورد طرح امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس را ندارند، لذا بعید است که اروپایی‌ها با عجله درخواست آن‌ها را اجابت کنند.

این استاد دانشگاه در ادامه بیان کرد: بنابراین همه منتظر هستند تا ببینند در آینده چه اتفاقاتی در رابطه با مساله کشتی‌رانی رخ می‌دهد، ضمن این‌که آمریکا نمی‌خواهد وارد این قضیه شود که تنش در خلیج فارس افزایش پیدا کند، کاخ سفید به دنبال فشار اقتصادی علیه ایران است و می‌خواهد به اندازه‌ای تنش افزایش یابد که ایران نتواند موضوع را کنترل کرده و عکس العملی نشان دهد که منجر به درگیری شود.

فرجی‌راد همچنین اظهار کرد: در نتیجه این حرفی که آمریکایی‌ها در رابطه با اجلاس آینده بحرین در زمینه طرح امنیت دریایی می‌زنند، برای این است که بگویند ما با برگزاری چنین اجلاسی فعال هستیم، در حالی که آن‌ها اجلاس اقتصادی منامه در مورد معامله قرن را هم برگزار کردند اما بی نتیجه بود و یا اجلاس ورشو را هم پی‌گیری کردند که نه اروپایی‌ها و نه جامعه جهانی از آن استقبال نکردند.

قدردانی مجدد مادورو از ایران
هم اکنون بخوانید

وی خاطرنشان کرد: بنابراین اجلاس بحرین در ماه اکتبر هم مانند دو اجلاس دیگر نتیجه‌ای نخواهد داشت مگر این‌که بگوییم بحران یا تنشی ایجاد می‌کند که فکر نمی‌کنم کسی این تنش را بخواهد.

سفیر پیشین ایران در نروژ همچنین یادآور شد: اخیرا روس‌ها از چینی‌ها هم دعوت کرده‌اند تا گروهی را تشکیل دهند که در خلیج فارس امنیت برقرار شود، در واقع با توجه به روابطی که آمریکا و چین دارند و هماهنگی‌هایی که برخی کشورهای عرب خلیج فارس با چینی‌ها دارند، به نظر می رسد نوعی دوگانگی در حال ایجاد شدن است.

وی در پایان گفت: در نتیجه باید گفت اقدامات آمریکا بیش از آنکه بخواهد یک کار عملیاتی باشد، بیش‌تر نقش تبلیغاتی، حفظ و آرام کردن متحدین در منطقه را دارد تا نوعی فشار سیاسی-روانی را بر ایران وارد کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − دو =

دکمه بازگشت به بالا