به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری بعد از ظهر جمعه ۱۴ تیر ماه در بازدید از تالاب آق گل، با بیان اینکه در شرایط کم آبی، خشکسالی و کم بارشی تحقق این امر بسیار دشوار است، اظهار کرد: به احتمال قوی جلسه شورای عالی تالابها در مرداد ماه برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه پس از تعیین حق آبه کامل تالابها، ما حق آبه همه تالابهای کشور را طبق قانون مصوب سال ۹۶ در این شورا تصویب میکنیم، ادامه داد: طبق صحبتها و مذاکرات انجام شده با دکتر اردکانیان، وزیر نیرو، حق آبه کلیه تالابها در حد حق آبه کشاورزی است.
کلانتری قول مساعد داد در اولین فرصت با حضور استانداران همدان و مرکزی و نمایندگان مردم ملایر و استان مرکزی حق آبه تالاب آق گل در تهران بررسی و پیگیری شود.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه حق آبه زمانی است که آبی وجود داشته باشد، گفت: اگر بارندگیها نرمال و طبیعی باشد، به طور قطع حق آبه تالابها را میدهیم همچنین بودجه مورد نیاز برای احیای تالاب آق گل توسط سازمان محیط زیست کشور تأمین میشود و در این راستا مشکلی نداریم.
وی به تصویب قانونی جدید تحت عنوان قانون حمایت از محیط بانان در کمیسیون قضائی مجلس در رابطه با زمان بروز هرگونه مشکل و درگیری با متجاوزان به محیط زیست خبر داد.
کلانتری خاطرنشان کرد: طبق این قانون در صورت بروز اتفاقی در حوزه حفاظت از محیط زیست، به مساله محیط بانان همانند نیروهای نظامی و انتظامی رسیدگی شده و دیگر پرونده در دادگاههای عادی بررسی نمیشود.
در حاشیه این بازدید رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ملایر نیز با بیان اینکه کمک به پایداری حق آبه تالاب آق گل یکی از مطالبات جدی از کلانتری است، اظهار امیدواری کرد: وزارت نیرو برای تأمین حق آبه همکاری لازم را داشته باشد.
مجید شعبانلو در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه تالاب فصلی آق گل، بزرگترین تالاب طبیعی استان همدان است، گفت: این تالاب معمولاً از اواسط پاییز تا اواسط بهار سال بعد به مرور آبگیری میشود و در صورت سیراب شدن تا اواسط تابستان نیز در آن آب وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تالاب فصلی آق گل طی سالهای اخیر به علت مشکلاتی از جمله تأمین نشدن حق آبه آن و همچنین کمبود بارشها دچار خشکسالی شده است، بر لزوم تغییر الگوی کشت کشاورزان و برخورد جدی با چاههای غیر مجاز در ملایر تاکید کرد و گفت: حفر چاههای غیر مجاز، برداشت بی رویه آب از چاههای مجاز و کشت محصولات پرآب بر از تهدیدات جدی برای تالاب است.
شعبانلو ادامه داد: این تالاب به علت برداشتهای بی رویه از منابع آب زیر زمینی اطراف، تبدیل اراضی تالاب به زمینهای زراعی، کشت محصولات پر آب بر، خشکسالی، عدم تخصیص حق آب اکولوژیکی از سال ۸۸ به بعد، زهکشی و برداشت بیش از حد آب از تالاب و نبودن بارشهای مناسب در سال گذشته، به طور کامل خشک شده بود.
وی با اشاره به اینکه این تالاب یکی از زیستگاههای مهم پرندگان وحشی و مهاجر مانند فلامینگو، قو، غاز خاکستری، تنجه، اردک مرمری، اردک سرسبز، مرغ سقا، لک لک و حواصیل به حساب میآید، اظهار کرد: تالاب آق گل، با توجه به بافت و ضخامت تشکیلات زمین شناسی آن دارای قدمتی چهل هزار ساله است و در زمره مناطق شکار ممنوع محسوب میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست ملایر بیان کرد: تالاب آق گل در جنوب شرقی روستای اسلام آباد از توابع شهرستان ملایر و روستای توتل در کنار کوه کت در مرز استانهای همدان و مرکزی با وسعتی افزون بر ۸۳۰ هکتار یکی از تالابهای مهم کشور و بزرگترین تالاب طبیعی استان همدان بوده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام