پامپئو: هنوز زمان‌بندی مشخصی برای خروج از افغانستان نداریم

به گزارش ایسنا، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا که از روز دوشنبه و برای دیدار مقام‌های ارشد عربستان و امارات در خاورمیانه به سر می‌برد، پس از ترک ابوظبی به مقصد هند، در توقفی اعلام‌نشده، وارد کابل شد و با محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر خارجه آمریکا در این دیدار با اشاره به مذاکرات کشورش و سران گروه طالبان گفت: با وجود این که ما برای طالبان روشن کرده‌ایم که برای خروج از افغانستان آماده شده‌ایم ولی باید تصریح کنم که هنوز اعتماد نو به نقل از برنامه زمانبندی مشخصی برای این اقدام نداریم.

با این وجود، پامپئو ابراز امیدواری کرد که پیش‌نویس اولیه متن تعهدات طالبان در قبال دولت و ملت افغانستان و برای همکاری با آنها به زودی نهایی خواهد شد و از آن پس دیگر افغانستان هیچ‌گاه برای «تروریست‌ها» امن نخواهد بود.

به گزارش یورو نیوز، او خاطر نشان کرد که آمریکا در جریان مذاکره با طالبان به هیچ عنوان نمایندگی مردم و دولت افغانستان را بر عهده ندارد و تنها در باب مساله تروریسم و حضور نیروهای خارجی در افغانستان با این گروه گفت‌وگو می‌کند.

وزیر خارجه آمریکا همچنین یادآور شد که برقراری صلح در افغانستان و ممانعت از تبدیل شدن این کشور به بستر تروریسم بین‌المللی، مهم‌ترین اولویت ایالات متحده است و امید می‌رود که تا پیش از شروع ماه سپتامبر توافق صلح با طالبان نهایی شود. به گزارش بی‌بی‌سی، وزیر خارجه آمریکا بی بیان این که پیشرفت روند صلح افغانستان به سود ایران است، مدعی شد: به سود ایران نیست که روند صلح افغانستان را برهم بزند. امیدوارم ایران این را بداند. پیشرفت روند صلح افغانستان به سود تمام بازیگران منطقه است و غرب افغانستان مرز طولانی با ایران دارد.

روسیه: تماس‌ها برای مذاکره با اوکراین در جریان است
هم اکنون بخوانید

وزیر خارجه آمریکا ادعاهای واهی خود را ادامه داد و گفت: ما تمام تدابیر لازم امنیتی را به کار می‌گیریم تا اگر ایران بخواهد دخالت‌هایش در افغانستان را افزایش دهد، با آن برخورد کنیم ولی امیدواریم آنها تلاشی برای برهم زدن روند سیاسی افغانستان که ما در آن دخیل هستیم، نکنند.

وزیر خارجه آمریکا گفت که در دیدار با اشرف غنی و عبدالله در مورد روند صلح افغانستان و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور صحبت کرده است.

ریاست‌جمهوری افغانستان نیز اعلام کرد که وزیر خارجه آمریکا از انتخابات ریاست‌جمهوری و روند صلح افغانستان اعلام حمایت کرده است.

پامپئو گفت که آمریکا به نمایندگی از دولت و مردم افغانستان با گروه طالبان مذاکره نمی‌کند بلکه تلاش دارد تا زمینه مذاکره را بین افغان‌ها فراهم سازد.

او تأکید کرد که مذاکرات میان گروه طالبان و آمریکا روی چهار مسأله مبارزه با تروریسم، حضور نیروهای خارجی، مذاکرات بین‌الافغانی و آتش‌بس دائمی جریان دارد و به گفته او، این مسائل با هم مرتبط هستند.

وزیر خارجه آمریکا گفت مذاکرات بر سر مبارزه با تروریسم با گروه طالبان به مرحله نهایی رسیده و دو طرف در آستانه توافق بر سر آن هستند.

او افزود که آمریکا به گروه طالبان گفته که حاضر است نیروهای خود را از افغانستان خارج کند اما این تصمیم مشروط است.

پامپئو بیان کرد، توافق نهایی روی دو مسأله اول، زمینه را برای مذاکرات بین‌الافغانی و آتش‌بس دائمی فراهم می‌کند.

او خبر داد که قرار است ماه آینده با ابتکار دولت آلمان نشست بین‌الافغانی برگزار شود و همچنین گفت که آمریکا هم تلاش‌های خود را برای برگزاری یک نشست بین‌الافغانی دیگر ادامه می‌دهد.

نتانیاهو به سناتور گراهام: هیچ‌کس بیش از تو به نفع اسرائیل کار نکرده‌ است
هم اکنون بخوانید

وزیر خارجه آمریکا گفت در حالی‌که مذاکرات صلح افغانستان جریان دارد، آمادگی‌ها برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور نیز باید ادامه یابد.

او گفت، آمریکا از همه طرف‌ها می‌خواهد تمام تلاش خود را برای برگزاری انتخابات شفاف انجام دهند.

وزیر خارجه آمریکا در سفر خود به کابل همچنین با ژنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان دیدار کرد.

به گفته وی، برای واشنگتن آن‌چه در رابطه با افغانستان «بالاترین اولویت» را دارد، صلح در این کشور است. وزیر خارجه آمریکا اظهار داشت: امیدوارم که تا قبل اول سپتامبر به توافق صلح دست پیدا کنیم که مسلماً مأموریت ما چنین است.

او اظهار کرد: همه طرف‌ها موافقند که اگر ایالات متحده و طالبان در رابطه با تروریسم و حضور نیروهای خارجی به توافق برسند، آن وقت راه برای گفت‌وگوهای داخلی در افغانستان و مذاکره باز خواهد شد.

وزیر خارجه آمریکا سه‌شنبه شب کابل را به مقصد دهلی‌نو و به منظور دیدار با نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند ترک کرد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − هشت =

دکمه بازگشت به بالا