ظرفیت پالایشگاه آبادان برای ثبت جهانی

به گزارش ایسنا، نخستین موزه صنعت نفت تهران شنبه یکم تیر در حالی با حضور مسئولان مختلف حوزه‌های شهری، میراثی و وزارت نفت و توسط پیروز حناچی – شهردار تهران – افتتاح شد که محمد حسن طالبیان از انجام اقدامات مورد نیاز برای ثبت ملی فهرستی خبر داد که آثار دفاع مقدس و ایستگاه‌های خاصِ جبهه‌ها را در خود محفوظ دارد.

او با اشاره به حمایت حناچی چه قبل از ورود به شهرداری و چه زمان حضورش در مدیریت شهری از میراث‌فرهنگی، بیان کرد: اقدامات در دست انجام شهردار برای همه شهرداران کشور به یک الگو تبدیل شده است.

او با اشاره به ایجاد ۲۸ موزه در حوزه صنعت نفت تا پایان سال توسط شرکت وزارت نفت اظهار کرد: در گذشته بیشتر آثار تاریخی را در فهرست آثار ملی به ثبت رسانده‌ایم، امروز تنوع فهرست ثبت آثار متفاوت شده است، همچنین تعداد زیادی از آثار معاصر در حوزه صنعت نفت ثبت شده‌اند، حتی فهرستی از آثار دفاع مقدس و ایستگاه‌های خاصی که در جبهه‌ها هستند، نیز در دست ثبت داریم.

وی با ابراز امیدواری برای ثبت جهانی پالایشگاه آبادان به عنوان یک منظر صنعتی بیان کرد: امیدوارم دیگر دستگاه‌ها که اثار تاریخی مانند کاروانسراها یا دیگر نشانه‌های تاریخی را در اختیار دارند به حفاظت  و ثبت ملی این آثار کمک کنند.

او با اشاره به این‌که در گذشته چالش میراث‌فرهنگی با شهرداری بود، گفت: امروز شهرداری بیش از ۷۰ درصد وارد بحث حفاطت از میراث‌فرهنگی شده است، از سوی دیگر موضوع میراث ناملموس نیز امروز اهمیت پیدا کرده و خوشحالم سومین اثر از حوزه صنعت نفت تبدیل به موزه شده است.

طالبیان با بیان‌ این‌که نسبت میراث‌فرهنگی به دستگاه‌ها و شهرداری امروز حفاظت از میراث‌فرهنگی در کنار این دستگاه‌هاست، ادامه می‌دهد: پمپ بنزین‌های اولیه نشانه‌های ظهور خودرو در شهر است، اگر این اتفاق شکل نمی‌گرفت شاید این فضاها تا کنون تخریب شده بودند، اما این فضا امروز بخشی از حافظه شهر را تشکیل می‌دهد.

پیروز حناچی – شهردار تهران – نیز در سخنانی اظهار کرد: ارزش‌های یک شهرتعداد صفحات شناسنامه یک شهر است، ارزش‌هایی که سیر تحولات و تغییرات یک اتفاق را به نمایش می‌گذارد. امروز دوره‌ای از تاریخ تهران را یاداوری می‌کنیم که وسایل نقلیه موتوری وارد می‌شود.

او این محوطه را یک سایت موزه می‌داند و تاکید می‌کند: از ۱۰ پمپ بنزین نسل اول، سه پمپ بنزین در شهر تهران باقی مانده بود که یک عدد از آنها از بین رفت، یک پمپ بنزین دیگر در خیابان ۱۵ خرداد هنوز مشغول سرویس‌دهی به شهروندان است و سومین پمچ بنزین نیز به موزه پمپ بنزین تبدیل شده است. امیدوارم در دوره معاصر از این نگاه که صنعت را به بخش موزه‌ای تبدیل کنیم بتوانیم بهره مناسبی بگیریم و خاطرات خوبی از تهران را که در حقیقت هویت این شهر است، باقی بگذاریم.

همچنین اکبر نعمت‌اللهی – مدیر موزه‌های صنعت نفت – نیز در این آئین اظهار کرد: انواع سوخت، پمپ بنزین و انواع رمپ‌ها در این موزه به نمایش در آمده،علاوه بر این که می‌خواهم از شهردار تهران و شهردار منطقه ۱۲ درخواست کنم فکری به حال کوچه فیات کنند و کار ساختمانی دروازه دولت آغاز شود.

او ادامه داد: با گشایش موزه پمپ بنزین دروازه دولت تصور می‌کنم که موزه عروسک‌ها نیز از تنهایی در آمده باشد. ما روزهایی که در حال احیا و مرمت این ساختمان بودیم بازدید کنندگان زیادی داشتیم و بخصوص خارجی‌ها بسیار اشتیاق نشان می‌دادند. امیدواریم بتوانیم هرچه بهتر این موزه را به مخاطان عرضه کنیم.

انتهای پیام

«امپریالیسم زبانی»؛ تعامل زبانی در سیزدهمین نشست زبان‌شناخت
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 1 =

دکمه بازگشت به بالا