ابتکارعمل فایز السراج برای پایان دادن به بحران لیبی

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، فائز السراج، نخست‌وزیر دولت توافق ملی لیبی یک ابتکار عمل را برای پایان دادن به بحران کشورش مطرح کرد.

این ابتکار عمل شامل تشکیل یک انجمن لیبیایی با هماهنگی هیئت اعزامی سازمان ملل با هدف تشکیل هیئت عالی آشتی ملی و تصویب یک اعتماد نو به نقل از برنامه زمانی به منظور برگزاری انتخابات در پایان سال جاری میلادی است.

در همین راستا، السراج در سخنانی اظهار کرد: امروز ابتکار عملی را مطرح می‌کنم که در برگزاری یک نشست با هماهنگی هیئت اعزامی سازمان ملل و حضور تمامی احزاب ملی و تشکیلات ملت لیبی خلاصه می‌شود.

وی افزود: در این انجمن بر سر یک نقشه راه برای مرحله آتی و تصویب قانون اساسی مناسب جهت برگزاری انتخابات ریاست‌ جمهوری و پارلمانی پیش از پایان سال ۲۰۱۹ توافق خواهد شد.

السراج تصریح کرد: این انجمن قوانین مربوط به روند قانون اساسی و انتخابات و همچنین تعیین زمان این رویدادها و تحویل آن به کمیسیون عالی (انتخابات) را تصویب خواهد کرد. خروجی‌های این انجمن برای همه الزام آور خواهد بود و سازمان ملل نیز آمادگی‌های لازم در این باره را انجام می‌دهد و از اتحادیه اروپا و آفریقا درخواست می‌کند از این رویدادها حمایت کنند.

وی افزود: “این انجمن قوانین مربوط به روند قانون اساسی و انتخابات را به تصویب می‌رساند و به کمیسیون عالی ارجاع می‌دهد. خروجی‌های این مجمع برای همه و سازمان ملل متحد در آماده‌سازی و سازماندهی این امور الزام‌آور است و از اتحادیه اروپا و آفریقا خواسته می‌شود که پشتیبانی لازم را برای موفقیت این انجمن به عمل آورند.

ارتش یمن: اجازه حرکت هیچ کشتی را به سمت اراضی اشغالی نمی‌دهیم
هم اکنون بخوانید

این مقام لیبیایی ادامه داد: در این انجمن بر سر راه‌اندازی دولت غیرمتمرکز و توسعه عدالت همه‌جانبه در تمامی مناطق لیبی توافق خواهد شد. از خروجی‌های دیگر این انجمن تشکیل هیئت عالی آشتی ملی است که بر آشتی ملی و فعال‌سازی قانون عدالت، عفو عمومی و جبران تلفات‌ها به استثنای کسانی که مرتکب جنایات جنگی و یا جنایت علیه بشریت شده‌اند، نظارت می‌کند.

السراج در ادامه گفت: در مرحله آتی برای ارتقای عملکرد و کارایی دولت تلاش خواهیم کرد و از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم تا از این ابتکار عمل حمایت کرده و به شکل جدی‌تری با تجاوزگر برخورد کند. همچنین از جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که تحقیق بین‌المللی را درباره جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در جریان تجاوز به طرابلس و شهرهای دیگر انجام دهد.

این در حالی است که نیروهای موسوم به “ارتش ملی لیبی” تحت رهبری خلیفه حفتر اعلام کردند که مانع از پیشروی نیروهای دولت توافق ملی لیبی به سمت فرودگاه بین‌المللی طرابلس شده‌اند.

در همین راستا، یک منبع نظامی ضمن اعلام این خبر گفت که نیروهای ارتش ملی تسلط پل‌های این فرودگاه را به دست گرفته‌اند.

همچنین دو محور “الخلاطات” و “خلة الفرجان” در جنوب طرابلس نیز شاهد درگیری شدید میان نیروهای دولتی و ارتش ملی لیبی بود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =

دکمه بازگشت به بالا