راه‌اندازی شورای عالی روستاها/ وجود۴۰۰۰ مدرسه در روستاهای فاقد سکنه

به گزارش ایسنا، محمد امید در سی و دومین نشست فصلی مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری‌های کشور گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران در روستاها پس از انقلاب اسلامی فعالیت خوبی داشته است و پیش از انقلاب جمعیت روستایی ۲۰ میلیون نفر بوده و در حال حاضر این جمعیت ۲۰ میلیون نفر است اما درصد آن نسبت به کل جمعیت کاهش یافته است.

وی افزود: در ابتدای انقلاب ۶۵ درصد کل جمعیت روستایی بودند در حالی که تنها امروز ۶ تا ۷ درصد روستایی هستند این نشان می‌دهد روستاها ظرفیت خود را برای اشتغال حفظ نکرده‌اند و طرح‌های که برای ایجاد اشتغال در روستاها انجام شده مؤثر نبوده و نتوانسته از مهاجرت جمعیت جلوگیری کند.

وی ادامه داد: سال گذشته ۱.۵ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه اشتغال روستایی اختصاص پیدا کرد. براساس آمارهای نرخ اشتغال روستاها افزایش یافته و ۲.۱ درصد نیز شاهد کاهش نرخ بیکاری روستاها بودیم.

وی ادامه داد: ۱۵۰ هزار فرصت شغلی قطعی در روستاها ایجاد شده که توانسته جلوی مهاجرت را بگیرد بنابراین اگر می‌خواهید توسعه روستاها را داشته باشیم باید موضوع اشتغال و تولید را به طور جد مدنظر داشته باشیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به این که تولید و اشتغال می‌تواند در روستاها تداوم زندگی و ماندگار ی به همراه داشته باشد اظهار کرد: برای سال جاری نیز پیشنهاد دادیم معادل رقم ۱.۵ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال روستایی اختصاص پیدا کند.

وی افزود: یکی از وظایف دستگاه‌های مختلف برای توسعه روستایی انجام بهینه خدمات در روستاها است لذا یکی از اعتماد نو به نقل از برنامه‌های مهم برای توسعه روستاها این است که نظم و انضباط در دستگاه‌های روستایی برقرار شود و شاهد گسیختگی در این دستگاه‌ها نباشیم.

چند واکسن کرونا در ایران مجوز مطالعه انسانی گرفته اند؟
هم اکنون بخوانید

وی ادامه داد: ۴ هزار مدرسه در حال حاضر در روستاها قرار گرفته‌اند که امروز فاقد سکنه هستند این به این معنی است که در ده سال گذشته و هنگام ساخت این مدارس به فکر آینده این روستاها نبودیم لذا مقرر شده نظم و انضباطی در این حوزه روستایی برقرار شود و در این مسیر راه‌اندازی شورای عالی روستاها مدنظر قرار گرفته تا اگر کاری در روستاها در حوزه‌های مختلف از جمله اشتغال فرهنگ و اقتصاد قرار است انجام شود، این شورا نظارت کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + بیست =

دکمه بازگشت به بالا