فریده غیرت در گفتوگو با ایسنا، در راستای دعوت رئیس قوه قضائیه از صاحبنظران برای بررسی علل وقوع نزاعها و دعاوی در جامعه که منتهی به تشکیل پروندههای کثیر قضائی میشود، اظهار کرد: این موضوع از طرف قوه قضائیه عنوان شده و دلایل توجیهی آن هم از ناحیه قوه قضائیه انجام خواهد شد. به طور قطع بعد از تشکیل جلسهای در این باره و طرح مسائل میتوان در مورد موضوعات مطرح شده اظهارنظر یا بحث و گفتوگو کرد.
این وکیل دادگستری با تاکید بر اینکه این اقدام قوه قضائیه در راستای دعوت از صاحبنظران کار بسیار خوب و ارزندهای است، عنوان کرد: اینکه چه عواملی باعث پیدایش این معضل و ناهنجاری میشود ناشی از عوامل اجتماعی و عواملی است که ریشه فرهنگی و تربیت اجتماعی دارد. این برخوردها و نزاعها گاهی به علت ناملایمات و تضاد منافع است و متأسفانه از طرف دیگر ظرفیت افراد در پذیرش مشکلات هم کم است به نحوی که تحمل پذیرایی مشکلات را ندارند که منجر به برخوردهای بد و ایجاد ناهنجاری میشود.
وی بیان کرد: البته ایجاد راهکارهای مقابله با این مسائل صد درصد نیازمند یک کار فرهنگی و توصیه به مردم است تا در بروز مسائل و مشکلات در گام اول به سمت ناهنجاری، خشونت و سایر مسائل نروند. ما میبینیم که در جامعه یک مسئله کوچک منجر به برخورد فیزیکی میشود. این موارد نیاز به فرهنگسازی و توجه به جامعه در خودداری و تحمل دارد.
این وکیل دادگستری تصریح کرد: مسائل اقتصادی نیز یکی از عوامل بروز اختلاف است که میتواند مشکلساز باشد اما اینکه مردم بیاموزند در مواجهه با مشکلات کوچک و بزرگ چه برخوردی انجام دهند مهمترین راهکار مقابله با این موارد است. مردم باید بیاموزند خوددار باشند و با درایت بیشتر با مشکلات برخورد کنند.
غیرت افزود: فرهنگسازی اصولاً در جامعه بر عهده متولیان جامعه و کسانی است که مستقیم با فرهنگ مردم سرو کار دارند تا به آنها آموزش دهند.
وی در پایان گفت: پیشنهاد قوه قضائیه برای پیدا کردن راهکار و دعوت از صاحبنظران برای رسیدن به نقطه اشتراک پیشنهاد خوبی است اما فرهنگ سازی و توجه به مردم که از همان ابتدای کار به سراغ بدترین نوع اقدامات نروند از همه مسائل اهمیت بیشتری دارد که باید تعلیم و ترویج داده شود.
انتهای پیام