به گزارش ایسنا، از پایان شهریور ماه سال گذشته قانون منع به کارگیری بازنشستهها در سازمانها و دستگاههایی که به نحوی از بودجه دولتی استفاده میکنند ابلاغ و لازم الاجرا شد که براساس آن باید نهایتاً از نیمه آبان ماه ۹۷ دیگر بازنشسته به کار گرفته شدهای در دستگاهها فعالیت نکرده و با آنها تسویه میشده است.
اما این پایان کار نبود و در این فاصله چند ماهه بارها مسائلی در رابطه با اجرای این قانون مطرح و حواشی وجود داشت، این در حالی است که بعد از ابلاغ قانون در برخی از سازمانها و دستگاهها مشاهده شد که رایزنیهایی برای ماندگاری برخی بازنشستهها وجود داشت و حتی در این رابطه قوانین مختلفی را پیش میکشیدند.
در این رابطه میتوان به ابقای ۵ بازنشسته در وزارت راه و شهرسازی، بهداشت و نفت و وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد که البته رئیس سازمان اداری و استخدامی با وجود این که در دی ماه سال گذشته گفته بود اسامی آنها را نیز اعلام خواهد کرد ظاهراً تاکنون به نتیجهای در این رابطه نرسیده است.
بر این اساس برخی نمایندگان معتقد بودند باید دولت در رابطه با آن شفافسازی کرده و اعلام صریحی در مورد حتی اسامی افرادی که همچنان در دستگاهها باقی ماندند و یا خارج شدهاند، داشته باشد.
درخواست نمایندگان برای اعلام اساسی به جای نرسید و تنها یک بار از سوی سازمان اداری و استخدامی آماری در رابطه با خروج بازنشستهها اعلام و گفته شد اعلام اسامی به محض تکمیل شدن اطلاعات، انجام میشود که این وعده ماهها است که داده شده اما اقدامی انجام نشده است.
حتی چندی پیش برخی نمایندگان از نامهای به رئیس جمهور در مورد قانون منع به کارگیری خبر دادند و گفتند که ظاهراً برخی از بازنشستهها همچنان در دستگاهها فعال هستند ولی تنها پاسخی که در این رابطه وجود داشته به این منتهی شده که سازمان اداری و استخدامی اعلام کرده است که قانون ابلاغ شده، در حال اجرا است و مورد خاصی برای آن وجود ندارد و اگر بازنشستهای فعال باشد برکنار میشود.
البته انصاری – رئیس سازمان اداری و استخدامی -خواسته بود اگر کسی موردی را در دستگاه و یا سازمانی اطلاع دارد آن را به دستگاههای نظارتی اعلام کرد. اگرچه رئیس سازمان اداری و استخدامی در مدت گذشته همواره از روند اجرای مطلوب قانون منع به کارگیری بازنشستهها سخن گفته و به ویژه به عملکرد صحیح دولت در این رابطه اشاره داشته اما فقط اعلام آماری انجام داده و درخواستها برای اعلام اسامی و یا آخرین گزارش در این مورد را بی پاسخ گذاشته است.
در آخرین اطلاعاتی که سازمان اداری و استخدامی در اوایل اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستهها اعلام کرد در مجموع ۱۱۷۶ نفر بازنشسته در سازمانها خارج شده بودند که ۳۲۶ نفر مربوط به قوه مجریه، ۵۲ شرکتهای وابسته به صندوقهای بازنشستگی و ۲۰۰ نفر برای صدا و سیما و ۶۵۰ نفر در نیروهای مسلح بودند اما با وجود پیگیریهایی که تاکنون از سازمان اداری و استخدامی انجام شده، فعلاً پاسخ صریحی در مورد آخرین وضعیت اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستهها وجود نداشته است.
گفتنی است طبق اصلاحیه قانون منع بهکارگیری بازنشستهها، فقط رؤسای سه قوه، معاون اول رئیسجمهور، نایبرئیسان مجلس و اعضای شورای نگهبان، وزیران، نمایندگان مجلس و معاونان رئیس جمهور و همچنین بازنشستگان نیروهای مسلح با تدابیر فرماندهی معظم کل قوا، صرفاً مجاز به ادامه فعالیت در دستگاههای متبوع خود شدند.
همچنین دارندگان اجازههای خاص مقام معظم رهبری، جانبازان بالای ۵۰ درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از این قانون مستثنی شدند. در عین حال که بهکارگیری بازنشستگان در وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیروهای شاغل رسمی این وزارتخانه در پرونده مدیریتی، مجاز اعلام شد.
انتهای پیام