واکنش عربستان، امارات و بحرین به موضع قطر در قبال بیانیه پایانی نشست مکه


 واکنش عربستان، امارات و بحرین به موضع قطر در قبال بیانیه پایانی نشست مکه

مقام‌های بلندپایه وزارت خارجه کشورهای عربستان سعودی،‌ امارات و بحرین از موضع قطر و ملاحظات آن نسبت به نتایج دو نشست اضطراری عربی و منطقه‌ای در مکه به شدت انتقاد کردند.

به گزارش اعتماد نو به نقل از ایلنا به نقل از روسیا  الیوم، «عادل الجبیر» وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی در واکنش به موضع قطر در قبال بیانیه‌های پایانی نشست‌های اضطراری مکه در توئیتی نوشت: «این موضع دوحه تحریف حقایق است، قطر به بیانیه مخالفت با مداخله ایران در امور منطقه اعتراض می‌کند،‌ این در حالی است که دو نشست مذکور بر محوری بودن مسأله فلسطین و تشکیل دولت فلسطینی با مرزهای سال ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی تأکید کرده است».

وی با انتقاد از این موضع دوحه در توئیت دیگری نوشت: « دولت‌هایی که تصمیمی دارند، باید هنگام شرکت در نشست مواضع و ملاحظات خود را در چارچوب نشست و منطبق با عرف معمول بیان کنند، نه پس از پایان دیدارها».

«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات نیز با تمسخر ملاحظات قطر نسبت به نتایج نشست‌های مکه گفت: «بهتر است تا فردا منتظر بمانیم چرا که ممکن است دوحه فردا تماس تلفنی برقرار کرده و از عقب‌نشینی خود منصرف شود». 

وی در یادداشت دیگری دلیل موضع قطر را به سه احتمال یعنی فشارها بر ضعف حاکمیتی، نیت‌های غیر صادقانه و ناخالص و عدم اعتبار نسبت داد. 

«خالد بن احمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین نیز در توئیتی نوشت: «ملاحظات قطر نسبت به بیانیه نشست اخیر عربستان، ضعف ارتباط این کشور با همسایگان و دوستانش را نشان می‌دهد. مشارکت قطر در نشست مکه ضعیف و ناکارآمد بود و هیچ تناسبی با اهمیت این نوع نشست‌ها  نداشت».

توقیف دو فروند نفتکش یونانی در آب‌های خلیج فارس
هم اکنون بخوانید

وزیر خارجه بحرین ادامه داد: «عدم همراهی قطر با درخواست‌های عادلانه کشورهای منطقه باعث تداوم بحران این کشور شده است و ادامه این بحران هیچ منفعتی برای کشورهای منطقه ندارد».  

«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» پیش از این در مصاحبه با شبکه «الجزیره» اعلام کرد که قطر نسبت به دو بیانیه مذکور ملاحظاتی دارد. وی تأکید کرد که دو نشست مکه موضوعات مهم منطقه چون مسأله فلسطین و جنگ در لیبی  و یمن را نادیده گرفت و حال آن‌که ما امیدوار بودیم اصول گفت‌وگو و مذاکره برای کاهش تنش با ایران را اتخاذ کند.

 

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا