تلاش آمریکایی‌ها افزایش فشار بر ایران برای انصراف تهران از مخالفت با طرح معامله قرن است

سید رضا صدرالحسینی، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که با نگاهی به روند صلح تحمیلی غرب با همکاری برخی از کشورهای عربی به مردم فلسطین با نکات قابل توجهی روبه‌رو می‌شویم، اظهار کرد: در طول این سه دهه دو طرح بزرگ و بین‌المللی با رهبری و محوریت آمریکا به نفع رژیم صهیونیستی ترسیم شد تا شاید مساله اصلی جهان اسلام که موضوع قدس شریف و آرمان فلسطین است به محاق برود. فراموش نکنیم که آنها در این ارتباط طرح‌هایی مانند پیمان “اسلو “را که با تبلیغات فراوان و هزینه‌های سنگین دنبال و تلاش کردند که با همکاری برخی از کشورهای مرتجع منطقه از جمله عربستان سعودی آرمان فلسطین را به فراموشی بسپارند و شرایط را به نحوی ایجاد کنند که مساله فلسطین و قدس یک بار برای همیشه حل شود.

وی افزود: در دو سه سال اخیر موضوع جدیدی که با آن روبه‌رو هستیم طرح معامله قرن است که با محوریت آمریکا، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی و همچنین همکاری برخی از کشورهای عربی و اسلامی در حال تدوین است. ترامپ در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری خود به لابی صهیونیست قول داد که مساله فلسطین را برای همیشه حل کند و آقای کوشنر داماد خود را به عنوان مسئول این پروژه انتخاب کرد و با دادن اختیارات لازم دست او را برای حل این موضوع باز گذاشت تا او بتواند در زمان کوتاهی موضوع معامله قرن را به منظور حل مساله فلسطین از دیدگاه آنها به نتیجه برساند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: در ماه‌های اخیر روند فعالیت طراحان این طرح به نحوی بود که می‌خواستند از این طرح در عید فطر رونمایی کنند ولی به خاطر برخی از مخالفت‌ها و مشکلات به وجود آمده مجبور شدند که رونمایی از آن را به تعویق بیندازند. در این ارتباط برخی از کشورها چون مصر و اردن به عنوان کشورهایی که باید بخشی از سرزمین خود را در اختیار فلسطینی‌ها می‌گذاشتند به دلیل شفاف نبودن این طرح و تبعات احتمالی‌اش اقدام به مخالفت با آن کردند.

واکنش وزارت خارجه به اظهارات رستم قاسمی درباره حضور مستشاری ایران در یمن
هم اکنون بخوانید

صدرالحسینی افزود: طراحان این طرح این وعده را داده بودند که دولت فلسطینی که در این مناطق ایجاد خواهد شد، کشور مدرن عربی خواهد بود، اما این وعده نیز نتوانست باعث فریب ملت‌های اسلامی شود و در همین چارچوب طراحان این طرح مجبور شدند رونمایی از آن را به تعویق بیندازند تا شاید مخالفت‌ها با این طرح به حداقل برسد.

وی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر تبلیغات گسترده‌ای صورت گرفته که تنها کشور اسلامی که با این طرح مخالف است ایران است و برخی از تحلیلگران معتقد هستند که بخشی از تحریم‌ها و تهدیدهای آمریکا علیه ایران در این راستاست که ایران از مخالفت با طرح معامله قرن که یک طرح مرموز و ناکام است، دست بردارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا خاطر نشان کرد: مساله فلسطین در طول ۴۰ سال گذشته از مسائل اصلی سیاست خارجی ایران بوده و جمهوری اسلامی ایران کماکان برحل مساله فلسطین به صورت دموکراتیک و عادلانه اصرار دارد و مخالفت خود را با هر طرحی که منافع ملت فلسطین در آن اتخاذ نشود رسماً اعلام می‌کند و در این ارتباط از تمام امکانات خود بهره می‌برد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 − چهار =

دکمه بازگشت به بالا