مشکلات زنان سرپرست خانوار زیر ۱۸ سال برای دریافت تسهیلات بانکی

به گزارش ایسنا، فریبا نظری پورکیایی در جلسه کارگروه تخصصی بانوان و خانواده استان مرکزی با اشاره به نظم حاکم در استان به لحاظ برگزاری جلسات کارگروه، بر لزوم توجه به فهم درست از مسائل حوزه بانوان، پرهیز از موازی کاری و بهره وری مناسب تاکید کرد و افزود: در طرح توانمندسازی زنان ساکن در سکونتگاه‌های غیر رسمی همکاری بین دستگاهی مناسبی دیده شده است.

وی تصریح کرد: مشکل موجود در بحث توانمندسازی زنان این است که عموماً افراد بدون توجه به قواعد و مبانی فکری حوزه کسب و کار و تجارت وارد بازار کار می‌شوند، تسهیلات ریالی دریافت می‌کنند و این امر گرفتاری‌هایی را به دنبال دارد.

نظری با اشاره به اینکه در مواردی شاهد هستیم که زنان سرپرست خانوار کمتر از ۱۸ سال سن دارند و حتی برای کسب درآمد مشروع نیز درگیر موانعی می‌شوند چراکه از نظر بانک، این زنان کمتر از سن قانونی دارند و حتی گاهی این موارد درگیر موضوعات سیاسی، هیجانی و احساسی می‌شود.

وی اظهار کرد: تا قبل از ورود افراد به بازار کسب و کار و موضوعات تسهیلاتی با زنانی مواجه هستیم که شاید متوجه توانایی خود در کسب درآمد نبوده اند و در گام اول باید اعتماد به نفس و باور درونی را برای آنان ایجاد کرد.

وی با تاکید بر اینکه زمان آگاهی رسانی و آموزش یک سویه به زنان و مردان در خصوص حقوق فردی و اجتماعی به سر رسیده است، افزود: همه مسائل باید در یک عرصه و میدان دیده شود و در طرح توانمندسازی زنان ساکن در سکونتگاه‌های غیر رسمی نیز باید مجموعه‌ای از آموزش‌ها و مهارت‌های فردی و اجتماعی دیده شود. آموزش تک سویه تنها شکاف در خانواده و جامعه ایجاد می‌کند و اگر خواهان حال خوب جامعه هستیم باید حال اعضای خانواده به عنوان سلول‌های بنیادین جامعه خوب باشد.

آماده باش پایگاه های ثابت و سیار اورژانس برای واکسیناسیون
هم اکنون بخوانید

مشاور وزیرکشور در امور بانوان بر لزوم انجام ارزیابی اثربخشی طرح مذکور توسط دستگاه‌های خارج از اجرا و سیاستگذاری طرح تاکید کرد.

وی با اشاره به شعار سال ۹۸ دفتر بانوان وزارت کشور “رونق تولید، تحکیم خانواده و توسعه پایدار” گفت: کارگروه اشتغال در کل کشور درگیر بوروکراسی طولانی و برگزاری جلسات دیرهنگام است و به همین دلیل با دستور صریح وزیر کشور در سال گذشته شناسایی واحدهای تولیدی دچار چالش در دستور کار قرار گرفت، این واحدها نباید به هیچ وجه گرفتار تهدید تعدیل نیرو باشند و بوروکراسی تشکیل کارگروه نیز باید رفع شود. ما مدیران برای خدمت به مردم منتصب شده ایم و باید از شعار نیز فاصله بگیریم.

نظری اضافه کرد: سال گذشته مکاتبه‌ای با استانداران صورت گرفت و براساس آن دستگاه‌های اجرایی موظفند به جهت اهدای هدایا در مناسبت‌های مختلف به اقشار مختلف، حتماً اولویت را به خرید صنایع دستی خاصه تولیدات بانوان اختصاص دهند که این امر اشتغال تولید و رونق اقتصادی را به همراه دارد.

وی با طرح این سوال که آیا در سکونتگاه‌های غیررسمی پارک بانوان وجود دارد یا خیر و آیا تجهیز شده است؟ افزود: باید مدام رصد شود که در کدام مناطق نیازمند توسعه امکانات هستیم. مسلماً برای جلوگیری از رفتن کودک یا نوجوان ساکن در سکونتگاه‌های غیررسمی به سمت آسیب‌های اجتماعی باید جایگزینی برای آنها تعریف شود.

نظری تصریح کرد: علاوه بر کاستی‌ها باید داشته‌های موجود در کشور را نیز برجسته کرد. اگر اتفاقی همچون خشونت خانگی و اجتماعی رخ می‌دهد باید در کنار انعکاس آن داشته‌ها را نیز باید انعکاس داد و برای مثال باید اطلاع رسانی کرد که چه میزان زنان موفق و مفاخر در استان‌ها و کشور وجود دارد و خوشبختانه این اتفاق از استان مرکزی کلید خواهد خورد.

آخرین مهلت ارسال طرح به جشنواره کارآفرینی و توسعه کسب‌وکار شریف
هم اکنون بخوانید

وی با اشاره به برگزاری نشست نکوداشت مفاخر زن استان در ۲۲ خردادماه سال ۹۸ بیان کرد: در کنار برگزاری این نشست دبیرخانه دائمی نکوداشت مفاخر زن ایران از ۲۲ خرداد در استان مرکزی و موزه مفاخر اراک مستقر می‌شود.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان در خصوص بیمه مشاغل خانگی در حوزه صنایع دستی با بیان اینکه می‌توان در مواردی استثنا و انعطاف قائل شد، افزود: سال گذشته رایزنی‌هایی انجام شد که در صورت امکان تعدادی از فرودگاه‌های بین المللی غرفه‌هایی به صورت free shop جهت عرضه و فروش تولیدات زنان اختصاص دهند که البته باید تولیدات فاخری باشند، همچنین گردشگری مفاخر و مشاهیر نیز باید جدی گرفته شود و استان مرکزی به عنوان بهشت مفاخر و مشاهیر باید از این ظرفیت استفاده کند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + ده =

دکمه بازگشت به بالا