به گزارش ایسنا، سید محمد بطحایی در جلسه علنی نوبت عصر امروز سه شنبه مجلس در پاسخ به سوال نماینده تهران در خصوص اقدامات وزارت آموزش و پرورش برای مقابله با رشد بی رویه آموزشگاههای علمی آزاد و کتابهای کمک آموزشی بیان کرد: واقعاً امروز برگزاری آزمونها و کتبهای کمک درسی و کلاسهایی که به موازات آموزش و پرورش برگزار میشود سیطره عجیب و غریبی بر آموزش و پرورش انداخته است و بخش عمده از اهداف آموزش را تحت الشعاع قرار داده است.
وی در ادامه با بیان اینکه وزارت آمورش و پرورش وظیفه دارد که با این موضوع برخورد کند، گفت: در اواخر سال ۹۶ بود که با درک عمیق از این مسئله کارگروهی در وزارت آموزش و پرورش برای آسیب شناسی و استفاده از ظرفیتهای موجود برای از میان بردن سیطره خطای ایجاد شده در آموزش کشور تشکیل شد که در این کارگروه از افراد حقوقی و حتی از صاحب یکی از آموزشگاه خصوصی دعوت شد و مستندات هر یک از مجوزهای این مؤسسات و فرآیندهای طی شده و انطباق آن با قوانین و مقررات مورد بررسی قرار گرفت.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد: در گام اول ما باید به سمت گفتمان سازی در سطح جامعه برویم. امیدوارم طرح این سوال در این زمینه به ما کمک کند. یکی از مشکلاتی که امروز برای جلوگیری از گسترش این آموزشگاهها و کتبهای کمک درسی وجود دارد خود جامعه است که با استقبال از این مؤسسات و کتبها جلوی سالم سازی فضا را میگیرد. همراه کردن خانوادهها با این کار اصولی اولین گامی است که باید برداشته شود.
بطحایی در ادامه با اشاره به بخشنامه آبان ماه سال گذشته وزارت خانه در خصوص ممنوعیت برگزاری آزمونهای مؤسسات خصوصی در فضاهای آموزشی کشور بیان کرد: ما در این بخشنامه از تمامی مدیران و واحدهای آموزشی خواستیم که از تجویز هر گونه کتب کمک درسی و برگزاری آزمونهای مؤسسات خصوصی در فضاهای آموزشی جدا خودداری کنند. پیش از این مدارس میتوانستند با قرار دادن فضاهای آموزشی در اختیار این مؤسسات آزمونهای آنان را برگزار کنند اما جلوی این اقدام گرفته شد.
وی در ادامه تاکید کرد: از دیگر مسائلی که باعث رشد بی رویه آموزشگاههای علمی آزاد و کتبهای کمک آموزشی شده است تبلغیات گسترهای است که در صدا و سیما و سایر رسانهها پخش میشود. بنده شخصاً طی سه نامه به رئیس صدا و سیما با بیان استدلالهایی این کار را برخلاف خط مشی تربیت فرزندان کشور دانسته و در نامه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستم تا به مجوزهای صادره برای آموزشگاههای علمی آزاد و کتابهای کمک درسی رسیدگی کرده و آن را محدود سازد.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه تاکید کرد: صدا و سیما نیز اعلام کرده که ۵۰ درصد از تبلیغات کلاسهای مؤسسات خصوصی و کتب کمک درسی را کاهش داده است. آموزش و پرورش به عنوان دستگاه تعلیم و تربیت موظف است تا در برابر رشد بی رویه این آموزشگاههای و کتب کمک آموزشی بایستد و براساس آمارها حجم فعالیت این مؤسسات نسبت به سال قبل کاهش چشمگیری داشته است. امیدواریم با حذف کنکور و یا متعادل شدن آزمونهای ورودی دانشگاهها بتوانیم با سرعت بیشتری جلوی گسترش نفوذ این آموزشگاهها و کتبها در آموزش عالی کشور را بگیریم.
وزیر آموزش و پرورش در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: مجوز کتابهای کمک درسی از سوی وزارت آموزش و پرورش صادر نمیشود و از حدود هفت سال در دست وزارت ارشاد است. ما در پی بخشنامه صادره از تمامی مدیران و واحدهای آموزشی خواستهایم تا از هر گونه رابطه مستقیم یا غیر مستقیم با این مؤسسات خودداری کنند. متأسفانه ما امروز در مدارس مجال پرورش نداریم و خانوادهها خواستار آموزش و آماده سازی فرزندان صرفاً برای کنکور هستند این امر باعث شده از مهارت آموزی در مدارس ما غفلت شود. وزارت آموزش و پرورش با تمام قوا در تلاش است تا جلوی گسترش این آموزشگاهها و کتب کمک درسی که ما را از اهداف عالی آموزش و پرورش دور کرده است، بگیرد.
انتهای پیام