خسرو عمرانی در گفتوگو با پایگاه خبری ایسنا اظهار کرد: مبارزه با ملخها از آخرین نقطه استان در مرز مشترک دیلم با خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد تا شهرستان دیّر وجود دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون مبارزه با ملخهای صحرایی در سطح بیش از ۱۵ هزار هکتار انجام شده است، گفت: دیلم، گناوه، دشتستان، بوشهر، تنگستان، دشتی و دیّر از شهرستانهای درگیر در هجوم ملخها هستند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تاکید کرد: در مرز مشترک سه استان بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد با انجام هماهنگیها و اقدامات مشترک، مبارزه انجام میدهیم چرا که آلودگیها به سمت آن استانها هم پیشروی خواهد کرد.
عمرانی خاطرنشان کرد: ستاد مدیریت بحران کشور مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای وزارت جهاد کشاورزی به منظور مبارزه با ملخها تخصیص داده است.
وی افزود: در استان بوشهر ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار جدید برای مبارزه در نظر گرفته شده ولی حجم و سطح آلودگی و دشواری مبارزه زیاد است. ما همچنان برای مبارزه ساماندهی و اعتماد نو به نقل از برنامه ریزی میکنیم و امیدواریم که بتوان ملخها را مهار کرد، اما هیچ چیز مشخص نیست.
خسرو عمرانی بیان کرد: نیروهای ما مجدداً ساماندهی شده و سمپاشیهای بیشتر به خصوص در دشتستان و دیلم انجام شده است. همچنین توسط شورای مدیریت بحران شهرستان و با همکاری استانهای همسایه، اقداماتی را انجام دادهایم و در دشتستان نیز نیروها برای مبارزه با ملخها بسیج شدهاند.
وی با درخواست استمداد از نیروهای مردمی گفت: مردم باید در تأمین تراکتور، سمپاش و نیروی کار ما را یاری کنند. برای این کار میتوانند به مراکز جهاد کشاورزی خصوصاً مراکز مربوط به نقاط آلوده مراجعه کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: دستگاههایی چون سمپاش پشت تراکتوری و فرغونی برای اقدامات مبارزهای مورد نیاز است و انتظار داریم شهرداریها و دهیاریها به خصوص با امکانات خود به کمک جهاد کشاورزی بیایند.
عمرانی با بیان اینکه اقدامات مبارزهای در برابر هجوم ملخها تنها سمپاشی است، اظهار کرد: هیچ راه مبارزهای جز سمپاشی نیست و حتی پیشگیری نیز نمیتوان کرد چون ورود و پیشروی ملخها در کنترل ما نیست.
وی با اشاره به روند مبارزه تاکید کرد: سطح آلودگی و مناطق صعب العبور زیاد است و سختی کار نیز بالاست. از بقیه دستگاههای عضو ستادهای بحران شهرستانها انتظار داریم که تمام قد کمک کنند و این موضوع را تنها مربوط به جهاد کشاورزی ندانسته و به عنوان یک بحران ملی به آن نگاه کنند.
طبق اعلام سازمان فائو در حالت خوشبینانه ملخها تا ۴ یا ۵ سال آینده مهمان ما هستند؛ ملخهایی که تمام گیاهان سر راه خود را میخورند.
انتهای پیام