به گزارش اعتماد نو، امیرحسین آلاسحاق صبح امروز در نشست با پایگاه خبریان، اظهار کرد: شاید بتوان گفت حل معضل بیکاری یک راه بیشتر ندارد و آن واگذاری کار به دو دسته افراد است، افراد دارای تخصص روز و جوانان و اساسا مشکلات کشور با واگذاری امور به جوانان و جوانیاوران حل میشود.
وی با اشاره به اینکه تا زمانی که حل مسائل به روش درست به خود جوانان واگذار نشود، مسئله حل نخواهد شد، تصریح کرد: فرماندهان جنگ، جوانان بودند که با اعتماد امام خمینی (ره) و مردم به نیروی جوان، شاهد اقدامات خوبی در این حوزه بودیم و یک وجب از خاک این کشور را در این جنگ از دست ندادیم.
آلاسحاق با طرح این سئوال که آیا حل مشکل بیکاری از اداره امور دوران جنگ سختتر است؟، خاطرنشان کرد: این در حالی است که امروز نهادهای علمیتر در این زمینه فعالیت دارند و جوانان در برهه کنونی به دانش علمی بیشتری نسبت به آن دوران مجهزند.
این مسئول در ادامه با بیان اینکه شهر زنجان از اولویت جدی برای ما به لحاظ انجام اعتماد نو به نقل از برنامههای ملی و طرحهای پایلوت برخوردار است، تاکید کرد: زنجان علاوه بر بافت سنتی قابل اتکا و محکم، فضای علمی و نخبگان خوبی دارد و نزدیکی به پایتخت یکی دیگر از پتانسیلهای مثبت این استان برای اجرای طرحهای ملی است که حتی با توجه به این پارامترها، با فراهم شدن زیرساختها قابلیت بینالمللی شدن در اجرای برخی از طرحها را دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه تلاش میکنیم سال ۹۷، سال اتفاقات بزرگی در حوزه معاونت جوانان در زمینه اشتغال با محوریت استان زنجان باشد، تصریح کرد: اعتبارات قابل اعتنایی در حوزه اشتغال به معاونت جوانان واگذار شده و با پیگیریهای صورت گرفته، با صندوق کارآفرینی امید به توافق رسیدیم و از اول اردیبهشتماه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان طرحها در حوزه اشتغال جوانان را با نرخ سود پایین پشتیبانی مالی میکنند که در این زمینه اولویت با تشکلها است.
وی همچنین با اشاره به مشارکت ادارهکل ورزش و جوانان استان با جهاددانشگاهی زنجان در زمینه راهاندازی اعتماد نو به نقل از برنامه شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان، افزود: سالها است که ساختارهای زیادی در کشور در این زمینه فعالیت میکند ولی این طرح یک خلاء را میتواند پر کند، شما در جهاددانشگاهی با علم روز و انرژی جوانی میتوانید به خوبی در این زمینه ورود پیدا کنید.
مدیرکل طرحهای ملی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه اساسا ایده شکلگیری جهاددانشگاهی هم توسط عدهای از جوانان بود، گفت: در بسیاری از امور وقتی اجرای کارها را به جوانان واگذار میکنیم به مراتب بهرهوری بیشتری را شاهد هستیم و باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنیم.
آلاسحاق با تاکید بر اینکه دو آورده اصلی در اجرای این طرح حداقل پول و حداکثر انرژی جوانی، تصریح کرد: انرِژی جوانی سرمایه ما در همه حوزهها است. سمنهای جوانان ما متخصص، توانمند و سالم هستند و هر کاری را که تصور کنیم میتوانیم به آنها واگذار کنیم و از آنها برای کارهای اساسی کمک بگیریم.
مدیرکل طرحهای ملی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه آمادگی این را داریم در شبکهسازی موضوعی طرحهای مربوط به کارآفرینی و کسب و کار در سطح کشور ورود پیدا کنیم، گفت: در کنار آموزشهای کسب و کار باید آموزشهای حقوقی و مالی هم ارائه شود و دوستان را بدون این موضوعات در جامعه خشن کسب و کار رها نکنید.
آلاسحاق به نقش رسانهها در ایجاد و توسعه فرهنگ کارآفرینی اشاره و خاطرنشان کرد: رسانهها نقش جدی در توسعه فرهنگ کارآفرینی و فرهنگ استفاده از ظرفیتهای این بخش دارند که با ایجاد شبکه اعتماد بین مخاطب اعم از سرمایهگذار و مخاطب به عنوان مصرفکننده و ترویج فرهنگ کار، فرهنگ آموزش خلاقیت و فرهنگی که منجر به ایجاد اعتماد به نفس برای تبدیل ایده به یک شغل شود و هم اعتماد صنعتگر و مصرفکننده نهایی به این شبکه نقش مهم رسانه است.
در ادامه این نشست، رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان نیز گفت: ایدههای خلاق مرتبط با کسب و کار را بدون هیچگونه محدودیتی پذیرش میکنیم.
مهدی عباسی اظهار کرد: جهاددانشگاهی استان زنجان ایدهای را با عنوان اعتماد نو به نقل از برنامه شتابدهی کسب و کار فناورانه جوانان تدوین کرده بود که خوشبختانه با نظر مساعد مسئولان ادارهکل ورزش و جوانان استان و معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش، به صورت مشترک اجرایی میشود.
وی افزود: علیرغم اینکه نرخ بیکاری استان زنجان نسبت به سایر استانها کمتر است ولی در حوزه اشتغال فارغالتحصیلان با مشکل جدی مواجه هستیم و با در نظر گرفتن اینکه مشکل اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی امروز رقم قابل توجهی بهویژه در مقایسه با افراد غیردانشگاهی را به خود اختصاص داده است، لذا جهاددانشگاهی با در نظر گرفتن این مشکل اعتماد نو به نقل از برنامههای متعددی را برای حل این دغدغه مطالعه و پیشبینی کرده است که از جمله آن، میتوان به ورود جهاددانشگاهی به حوزه صنایع فرهنگی خلاق، ورود به راهاندازی مرکز شتابدهی و نیز افتتاح مرکز نوآوری و شکوفایی در اوایل سال آینده اشاره کرد.
عباسی تصریح کرد: در قالب این اعتماد نو به نقل از برنامه و در راستای رویکرد جدیدی که وزارت ورزش و جوانان در حوزه اشتغال جوانان داشت، پیشنهاد اعتماد نو به نقل از برنامه مشترک با استفاده از پتانسیلهای موجود در جهاددانشگاهی زنجان ارائه شد که اعتماد نو به نقل از برنامههای شتابدهی کسب و کارهای فناورانه مبتنی بر سه بخش آفرینش، رویش و پرورش اعتماد نو به نقل از برنامهریزی شده است.
این مسئول تاکید کرد: جهاددانشگاهی زنجان ظرفیت فیزیکی مناسبی در اختیار این طرح قرار خواهد داد که در حدود ۲ هزار متر فضا برای این منظور پیشبینی شده و امکانات و تجهیزات مناسبی از سوی این نهاد در خدمت طرح قرار خواهد گرفت.
عباسی با اشاره به اینکه هر فرد که ایدهای در ذهن خود و در حوزه اشتغال و کسب و کار دارد میتواند وارد این مجموعه شده و مورد پذیرش ما قرار گیرد، خاطرنشان کرد: ممکن است بسیاری از جوانان بدون تحصیلات دانشگاهی ولی با ایدههای خلاق باشند و بر همین اساس نقطه مشترک را بین جهاددانشگاهی و اداره ورزش و جوانان در نظر گرفتهایم.
همچنین در این نشست معاون فرهنگی و جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان زنجان گفت: راهاندازی اعتماد نو به نقل از برنامه شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان طرح خوبی در راستای استفاده از ایدههای خلاق جوانان استان است.
احمد شیرودمیرزایی با اشاره به اینکه راهاندازی اعتماد نو به نقل از برنامه شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان طرح خوبی است، اظهار کرد: با تعاملات صورت گرفته قطعا این طرح در سطح کشور تسری پیدا خواهد کرد و میتواند طرح خوبی برای بخش گستردهای از جمعیت ۲۷۰ هزار نفری جوانان استان زنجان باشد.
وی با اشاره به اینکه امروز بخش عمدهای از جوانان تحصیلکرده جامعه بیکار هستند، افزود: امیدواریم راهاندازی اعتماد نو به نقل از برنامه شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان بتواند بخش عمدهای از این جوانان را تحت پوشش قرار دهد و علاوه بر زنجان و استانهای همجوار در سطح کشور نیز گسترش پیدا کرده و اجرایی شود.
منبع: ایسنا