به گزارش اعتماد نو، سیدمهدی مطهرنیا درخصوص آینده توافق هستهای در نتیجه بررسیهای کنگره نسبت به آن گفت: برجام در ایران هفت ماهه به دنیا آمد. توافق هستهای باید از سوی کل نهادهای موجود در ایران مورد پذیرش قرار میگرفت همانگونه که قطعنامه ۵۹۸ به عنوان یک دستاورد ناشی از مذاکره در پی مقاومت ملت ایران در هشت سال دفاع مقدس پاس داشته شد و عین تلخیهای بسیاری که داشت، شیرینیهای فراوانی را نیز به همراه داشت.
وی با ایران اینکه ایران نتوانست از فضای روانی موجود در پسابرجام نهایت استفاده را بکند، اظهار داشت: وجود اوباما به عنوان یک عنصر قدرتآفرین در کاخ سفید دیر مورد استفاده قرار گرفت و هنوز جوهر برجام خشک نشده، ترامپی آمد که با جهتگیریهای پستمحافظهکارانه خود، دائما علیه توافق هستهای سخن میگوید و علیه آن حرکت میکند؛ به گونهای که برجام امروز در حداقلیترین تفسیر ممکن از سوی امریکاییها دنبال میشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به تلاش امریکا درخصوص گشوندن پروندههای جدید علیه ایران تصریح کرد: امریکا بر آن است تا با تحریک و تحت تاثیر قرار دادن ایران در چارچوب پروندههای حقوقبشر، موشکی، فعالیتهای منطقهای و تروریسم زمینه فشارهای گوناگون را بر ایران فراهم کرده و با استفاده از اهرم این پروندهها و در تنگنا قرار دادن ایران، زمینه طغیانآفرینی علیه برجام را در تهران مهیا سازد.
مطهرنیا ادامه داد: در واقع امریکا تلاش میکند تا با افزایش فشارهای غیربرجامی زمینهای را فراهم کند تا مخالفان برجام در ایران فشار را بر دولت روحانی برای خروج از برجام افزایش دهند و زمینهساز خروج تهران از توافق هستهای شوند تا بدین ترتیب، واشنگتن وزن فشارهایی که در گذشته روی تهران وجود داشت و با برجام از بین رفته بود، مجددا علیه ایران احیا و اعمال کند و با افزودن فشارهای غیربرجامی، تحریمهای پیچیده و تو در تویی را علیه تهران وضع کند.
وی با بیان اینکه اقدام ترامپ در افزایش فشارهای غیربرجامی، شلیک گلوله نقرهای است، خاطرنشان کرد: این گلوله وقتی وارد پیکری میشود، از درون منفجر میشود و موجب متلاشی شدن دیوارها و پیکرهها میشود. به عبارت دیگر، امریکا میخواهد با فروریختن پیکرهها و دیوارههای ایران با این کار، گلوله طلایی خود شلیک کند که آن گلوله، تغییر رفتار ایران بنا به خواست و میل امریکا است.
این کارشناس تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره به سیاست دولت روحانی ابراز داشت: دولت روحانی تلاش داشته تا صبوری کند. در شرایط کنونی، صبوری و سیاست تعامل فزاینده با نظام بینالمللی باید بیش از پیش مورد توجه ایران است. دولت باید با همکاری بیشتر با نهادهای بینالمللی و کشورهای بیشتر به ویژه اعضای ۱+۵ بتواند میان امریکا و دیگر کشورها تقابل ایجاد کرده و موجب افزایش شکافها میان طرفین شود.
منبع: اعتماد نو به نقل از ایلنا