ایران؛ رتبه ۱۰۸ خودکشی در دنیا

به گزارش اعتماد نو ، حسین اسد بیگی ضمن اشاره به آنکه ممکن است در فضای مجازی شایعاتی در خصوص رتبه ایران در خودکشی در مقایسه با سایر کشورهای جهان مطرح شود، افزود: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO) در سال ۲۰۱۲ رتبه ایران در میان تمام کشورهای جهان در خصوص آمار خودکشی‌های کامل منجر به فوت ۱۰۸ است؛ به این ترتیب ایران رتبه بالایی در این حوزه ندارد.

وی افزود: اورژانس اجتماعی در سال ۹۵، در ۵ هزار و ۲۲۵ مورد خودکشی مداخله، خودکشی از طریق فعالیت خط ۱۲۳، خدمات سیار و مراکز مداخله در بحران مداخله و از انجام خودکشی جلوگیری کرده است.

رئیس اورژانس اجتماعی کشور ادامه داد: پزشکی قانونی معتبرترین مرجع در خصوص آمارهای خودکشی در کشور است. این در حالیست که اورژانس اجتماعی فقط در برخی از موارد خودکشی وارد عملیات می‌شود.

اسدبیگی در ادامه گفت: در میان پرونده‌های خودکشی که اورژانس اجتماعی در آنها مداخله می‌کند «پریدن از ارتفاع» به قصد خودکشی دارای بیشترین فراوانی است و بیشترین مورد اعزام خودروهای سیار اورژانس اجتماعی در ارتباط با خودکشی به این موضوع ارتباط دارد.

وی در ادامه با بیان آنکه بر اساس آمارهای پزشکی قانونی در سال ۹۵، ۵۲ درصد خودکشی‌ها به شیوه حلق آویز کردن بوده است گفت: اورژانس اجتماعی در این مورد از خودکشی مداخله خاصی ندارد مگر آنکه برای خانواده‌های آنان خدمات مددکاری و مشاوره ارائه کنیم.

به گفته وی در سال ۹۴ بر اساس آمار پزشکی قانونی ۴۰۲۰ مورد خودکشی منجر به فوت در کشور رخ داده است.

ایران رتبه بالایی در خودکشی ندارد

سعی داریم کشتی زنان را با ظرفیت های جدید در جهان توسعه دهیم
هم اکنون بخوانید

محمدرضا قدیرزاده روانپزشک و مدیرکل حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی نیز با بیان آنکه شیوه‌های خودکشی موفق با شیوه‌های خودکشی‌های ناموفق متفاوت است گفت: آن دسته از پرونده‌های مربوط به خودکشی که اورژانس اجتماعی در آنها مداخله می‌کند عمدتا مربوط به افرادی می‌شود که هنوز امید به زندگی دارند و یا حتی بیشتر تظاهر به خودکشی می‌کنند. این در حالیست که پرونده‌هایی که در ارتباط با خودکشی به پزشکی قانونی ارجاع داده می‌شوند (برای مثال ۵۲ درصد خودکشی‌های سال ۹۵ کشور به روش حلق آویز بوده‌اند) امکان مداخله برای آنها وجود ندارد و فرد تصمیم قطعی خود را گرفته بوده است.

قدیرزاده درباره آمار خودکشی‌ها نیز گفت: متاسفانه پررنگ کردن بحث خودکشی در رسانه‌ها اثرات سوئی دارد و باعث اشاعه آن می‌شود. سال گذشته در اردیبهشت ماه چندین خبر خودکشی منتشر شد و در همین ماه شاهد افزایش آمار خودکشی بودیم. به عنوان مثال در یکی از جنگل‌های یاسوج دو نفر خودکشی کرده و پس از انتشار این خبر دو نفر در شمال از این شیوه برای خودکشی تقلید کردند.

وی با بیان اینکه آمار خودکشی در کشور ما در مقایسه با بسیاری از کشورهای جهان بسیار پایین‌تر است گفت: به نظرم باید نسبت به انتشار اخبار خودکشی در رسانه‌ها حساسیت‌های لازم صورت پذیرد.

چندی پیش قدیرزاده درباره آمار خودکشی در کشور گفته بود:« آمارها نشان می‌دهد که ۲۵٫۲ درصد از افرادی که دست به خودکشی زده‌اند بین ۳۰ تا ۳۹ سال، ۲۱٫۹ درصد بین ۱۸ تا ۲۴ سال و ۱۵٫۹ درصد نیز بین ۲۵ تا ۲۹ سن داشته‌اند همچنین ۷٫۵ درصد این افراد سن‌شان کمتر از ۱۸ سال بود.

اردوغان اتحادیه اروپا را تهدید کرد
هم اکنون بخوانید

وی درباره شیوه‌های خودکشی نیز گفته بود: در سال گذشته ۵۲ درصد خودکشی‌ها به شیوه حلق آویز، ۱۷ درصد از طریق مسمومیت با سم و ۷ درصد نیز به شیوه مسمومیت دارویی بوده است. همچنین به وسیله سلاح گرم و چهار درصد نیز به شیوه سقوط از بلندی خودکشی کرده‌اند.»

 

منبع:آنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − 5 =

دکمه بازگشت به بالا