افسران سابق صدام، گزینه‌های احتمالی برای جانشینی البغدادی

در حالی که سرنوشت ابوبکر البغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، کارشناسان در امور گروه‌های تندرو نام دو تن از افسران سابق صدام را به عنوان محتمل‌ترین گزینه‌های جانشینی البغدادی مطرح می‌کنند.

به گزارش اعتماد نو ، شبکه خبری روسیا الیوم اعلام کرد :  همچنان شخصیتی که در صورت تأیید کشته شدن ابوبکر البغدادی، سرکرده داعش جانشین وی خواهد شد، در ابهام قرار دارد.

کارشناسان امور گروه‌های تروریستی نیز به رغم آن که از بردن نام مشخصی از جانشین ابوبکر البغدادی خودداری کرده‌اند اما یکی از دو معاون البغدادی یعنی “ایاد العبیدی” و “عیاد الجمیلی” را نامزدهای قوی برای جانشینی وی می‌دانند؛ هرچند که به هیچ کدام از این دو لقب خلیفه داده نشده است.

العبیدی و الجمیلی از افسران سابق ارتش صدام هستند.

وزارت دفاع روسیه اخیرا اعلام کرد اطلاعاتی وجود دارد که نشان می‌دهد ابوبکر البغدادی در حملات هوایی روسیه در رقه سوریه کشته شده است.

ریان دیلون، سخنگوی ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در یک جلسه پنتاگون گفت: هیچ مدرک موثقی درباره زنده یا مرده بودن او وجود ندارد.

ایاد العبیدی، وزیر جنگ داعش و الجمیلی، مسئول امنیت داعش است. این دو بعد از حمله آمریکا به عراق به گروه‌های شورشی تندرو در این کشور ملحق شدند.

بعد از کشته شدن ابوعلی الانباری و ابوعمر الشیشانی، دو معاون البغدادی و ابومحمد الجولانی، مسئول تبلیغات داعش، العبیدی و الجمیلی به مهم‌ترین معاونان ابوبکر بغدادی تبدیل شده‌اند.

شبکه رسمی عراق ماه آوریل اعلام کرده بود که الجمیلی کشته شده است اما مرگ وی تاکنون تأیید نشده است.

درمان کووید ۱۹ رئیس جمهوری هندوراس رضایت‌بخش است
هم اکنون بخوانید

هشام الهاشمی، کارشناس امور مربوط به داعش گفت: الجمیلی به مقدم بودن العبیدی اذعان دارد اما البغدادی جانشینی ندارد و برای همین برحسب شرایط ممکن است یکی از این دو جانشین وی شود.

وی افزود: “خلیفه” باید سرزمینی داشته باشد که براساس “شرع اسلامی” بر آن حکومت کند برای همین اگر این سرزمین محقق نشود جانشین وی فقط امیر محسوب می‌شود نه خلیفه.

ابوبکر البغدادی در سال ۲۰۱۴ خود را خلیفه نامید. بعید است که یکی از دو معاون البغدادی خلیفه شود چون جایگاه دینی ندارند و داعش بسیاری از مناطقش را از دست داده اشت.

انتخاب رهبر داعش به موافقت مجلس شورا نیاز دارد که متشکل از هشت عضو است و لذا به دلایل امنیتی بعید است که این اعضا گردهم بیایند.

 

منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =

دکمه بازگشت به بالا