
دولت ایالات متحده آمریکا یک سرمایه میلیون دلاری را در اختیار شش غول کامپیوتری گذاشته است تا ابرکامپیوتری بینظیر بسازند.
به گزارش اعتماد نو به نقل از آنا، The Verge، خبر داد: ساخت ابرکامپیوترهایی که بتوانند به توانمندی مغز انسان نزدیک شوند و سرعت تحلیل دادههای ما را افزایش دهند، نبردی است که هنوز برندهای نداشته است. طی دو سال گذشته شرق آسیا مهد کامپیوترهای قدرتمندی شده است که توان پردازش و سرعت عمل آنها شگفتانگیز است و در این بین اکنون این کشور چین است که صاحب قدرتمندترین و سریعترین ابرکامپیوتر جهان به شمار میرود.
پروژه ساخت «کامپیوتر مافوق قدرتمند» متعلق به دولت آمریکاست. دولت ایالات متحده دیروز در وبسایت خود اعلام کرد که بودجهای ۲۵۸ میلیون دلاری را در اختیار شش شرکت بزرگ فعال در حوزه ابرکامپیوترها گذاشته تا قبل از چین و هرکشور دیگری یک ماشین با توانایی تحلیل مغز انسان و سرعت بالا و حجم کم بسازند. شرکتهای هیولتپاکارد (Hp سابق)، AMD، کری، IBM، اینتل و انویدیا، غولهای بخش خصوصی هستند که در این فراخوان مخاطب بودجه دولت آمریکا قرار گرفتهاند.
بنابر اعلام، هیچ کدام از این شرکتها وابستگی دولتی ندارند و بهطور کامل به بخش خصوصی متکی هستند اما در این پروژه در صورتی بودجه دریافت میکنند که خود حداقل ۴۰ درصد از بودجه موردنیاز کار را تأمین کرده باشند. برآوردها نشان میدهد که سهم بخش خصوصی در این پروژه، ۴۳۰ میلیون دلار خواهد بود که به همراه بودجه دولت آمریکا رقمی نزدیک به ۷۰۰ میلیون دلار را تشکیل میدهد.
هدف این پروژه این است که تا سال ۲۰۲۱ کامپیوتری بسازد که توانایی پردازش یک میلیارد میلیارد داده در لحظه را داشته باشد و به توانایی مغز انسان نزدیک شود.
این بودجه شامل تمامی بخشهای کار از سختافزار و نرمافزار و اپلیکیشن گرفته تا ایدههایی برای ذخیره اطلاعات میشود. شرکت HP در این بین مسئول ساخت مرکز حافظهای مبتنی بر مرکز حافظه پیشرفته خود است. این مرکز حافظه توانایی جایگزین کردن «مزرعه حافظه» با یک کامپیوتر به اندازه یخچال فریزر معمولی را دارد. چین به عنوان اصلیترین رقیب این پروژه، قبلا اعلام کرده بود که تا سال ۲۰۲۰ از ابرکامپیوتر مافوق قدرتمند خود رونمایی و بهرهبرداری خواهد کرد.
مترجم: محمدرضا احمدینیا