به گزارش اعتماد نو ، حجت الاسلام حسن روحانی شامگاه سه شنبه در ضیافت افطار با رییس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم را به نزول باران رحمت الهی توصیف کرد و گفت: حضور پرشور مردم، تلاش دشمنانی را که میخواستند کشور را تحت فشار بیشتر قرار دهند، خنثی کرد.
روحانی افزود: رییس جمهور آمریکا به منطقه آمده بود، سران برخی کشورها را جمع کرده بودند و هدف اصلی آنها فشار به ملت ایران بود، اما در یک موقعیت تاریخی و استثنایی مردم پای صندوق آرا حضور یافته و به خوبی پاسخ بدخواهان را دادند.
رییس جمهور با بیان اینکه بسیاری از مردم برای اولین بار در این انتخابات شرکت کردند و رای اولیهای باور نکردنی در عرصه این حماسه آفرینی داشتیم، آن را نشان شور و هیجان خاص بوجود آمده در این انتخابات دانست و اظهار داشت: از رهبری معظم انقلاب که با درایت این انتخابات را به درستی هدایت و ساماندهی کردند و از مردم که حضور باشکوهی در انتخابات داشتند و حرفشان را با صراحت و نجابت زدند و از ترکیب این درایت، نجابت و صراحت برای کشور در سطح جهان، امنیت، آرامش و عظمت آفریده شد، تشکر میکنم.
روحانی تصریح کرد: این حضور گسترده مردم نشان میدهد، اگر حاکمان در برابر مردم سعه صدر نشان دهند، مردم در برابر آن سعه صدر پاسخ مناسب میدهند؛ مردم در برابر این سعه صدر در انتخابات حضور پرشور خواهند داشت و فداکاری میکنند و با این فداکاری برای کشور عظمت میآفرینند. اگر ما هم در برابر مردم مهربان و فداکار باشیم، مردم به مسیر انقلاب و نظام اسلامی پاسخ مناسب میدهند.
رییس جمهور از رییس مجلس، هیات رییسه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در این انتخابات حضوری فعال و تاثیرگذار در سطح کشور و در حوزههای انتخابیه داشتند نیز تشکر و خاطرنشان کرد: این شور باید حفظ شود. اگر دولت و مجلس با هم باشند، این شور حفظ میشود. البته همه قوا باید با هم باشند، منتها سر و کار دولت بیشتر با نمایندگان مجلس است. این نمایندگان مجلس هستند که با رای به کابینه پیشنهادی دولت، به هیات دولت مشروعیت بیشتر میدهند تا کارشان را شروع کنند.
روحانی گفت: از دید ما مجلس تنها یک مرجع قانونگذاری نیست و حتی تنها مرجع قانونگذاری و نظارت هم نیست؛ از نظر ما مجلس نقش بسیار مهمی دارد و همانطور که امام(ره) فرمود، مجلس از نظر ما عصاره فضائل یک ملت بزرگ است. مجلس میتواند در کشور جریان سازی و فرهنگ سازی کند و انسجام و وحدت در جامعه بیافریند.
رییس جمهور با تایید این گفته رییس مجلس که بعد از انتخابات باید از مسائلی که در انتخابات پیش آمد بگذریم، اضافه کرد: در انتخابات مسائلی پیش میآید مقداری از آن طبیعی بوده و مقداری غیرطبیعی است، اما باید از این مسائل بگذریم و آنها را فراموش کنیم. باید به فکر آینده و اهدافمان باشیم.
روحانی فلسفه برگزاری انتخابات و رجوع به صندوق آرا را حصول پیشرفت و ارتقای معیشت و منزلت و حل مشکلات مردم دانست و اظهار داشت: دولت بدون یاری مجلس و اساسا قوای سه گانه بدون کمک یکدیگر و بدون کمک سایر ارکان کشور و همه اینها بدون هدایت و حمایت مقام معظم رهبری نمیتوانند به اهداف بلند کشور دست یابند.
رییس جمهور با بیان اینکه همه مسائل دیگر مثل انتخابات فرع و مسیر رسیدن به اهداف بلند کشور مثل رشد و حل مشکلات مردم است، تصریح کرد: همه باید کمک کنند. نه تنها ۲۴ میلیون نفری که به کاندیدای منتخب رای دادند، بلکه ۱۶ میلیون نفر دیگر و حتی حدود ۱۵ میلیون نفر دیگری که به هر دلیل رای ندادند، همه باید در کنار هم به حل مشکلات کشور کمک کنند.
روحانی خاطرنشان کرد: دولت به تنهایی نمیتواند بر مشکلات بزرگ کشور مثل اشتغال و رسیدن به رشد حداقل ۸ درصدی فائق آید. مگر میشود با رشد ۴ درصدی هدف ایجاد ۹۵۵ هزار شغل در سال را محقق کرد. خود تحقق رشد ۸ درصد که در اعتماد نو به نقل از برنامه آمده چگونه باید حاصل شود، چقدر سرمایه گذاری سالیانه میخواهد؟
رییس جمهور گفت: اگر میخواهیم مشکل اشتغال را درست کنیم و با فقر مبارزه کنیم، باید همه به هم کمک کنیم. شعارها و اهداف همه کاندیداها در این انتخابات تقریبا یکی بود و فقط با شیوههای متفاوت بیان شد. همه به دنبال رفع مشکل اشتغال، رشد اقتصادی و حفظ برجام بودند. همه بر سر اینکه اهداف اصلی کدامند، اتفاق نظر داشتیم و حالا باید تحقق این اهداف را دنبال کنیم.
روحانی اضافه کرد: یک نکته مهم برای تحقق این اهداف این است که باید سیاست از عرصه اقتصاد کنار برود. سیاست تا حالا سوار اسب اقتصاد بوده است. اگر بخواهیم اقتصاد کشور را درست کنیم، باید این وضعیت برعکس شود. باید به اقتصاد به عنوان هدف اول نگاه کنیم، چنانکه بارها رهبری تاکید کرده اند که اقتصاد هدف اول و اصلی است.
رییس جمهور اظهار داشت: باید سیاست از عرصه اقتصاد کناربرود تا میدان برای بخش خصوصی باز شود. باید دولت اقتصاد را رها کند؛ نه دولت بنگاه دار خوبی است و نه عزیزان نظامی ما. باید اقتصاد را به مردم واگذار کنیم و یک میدان رقابت آزاد برای مردم بوجود بیاوریم.
روحانی تصریح کرد: شما نمایندگان، خودتان در اعتماد نو به نقل از برنامه آورده اید که بخشی از سرمایه گذاری لازم در ۵ سال آینده باید از خارج تامین شود و سرمایه داخلی برای تحقق اهداف کشور کافی نیست. در ۲۰ سال گذشته کمتر از ۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کرده ایم که با این ارقام تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی و ایجاد ۹۵۵ هزار شغل ممکن نیست.
منبع:اعتماد نو به نقل از ایلنا