آیتالله دکتر سیدمصطفی محققداماد درباره وعده های برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: شخصی که خود را در معرض انتخاب شدن قرارمی دهد قبل از هرچیز بایستی قانون اساسی را خوب خوانده، فهمیده و به فصل اختیارات رئیس جمهور تسلط کافی داشته باشد… شخصی که وعدهای میدهد که تحقق آن هزینهبردار است، آیا میداند که در کشوری زندگی میکند که نظام بودجه بندی دارد؟ بودجهای که تمام فصول و بندهایش توسط نمایندگان مردم در مجلس تصویب شده و اندکی جابهجا کردن، تخلف و گاهی جرم محسوب میشود و واجد عنوان کیفری است؟
به گزارش اعتماد نو به نقل از سحر-پایگاه اطلاع رسانی ستاد انتخاباتی دکتر حسن روحانی به نقل از اعتدال، این حقوقدان و استاد داتشگاه افزود: اصولاً وعده مالی به مردم آیا چیزی غیر از تطمیع است؟ آیا تطمیع مالی آنهم از جیب بیتالمال، انتخابات را با مشکل مشروعیت مواجه نمیسازد؟ اگر نامزدی از نامزدهای مجلس شورا برای گرفتن رای، پول تقسیم کند، شورای محترم نگهبان صندوقهای آن منطقه را باطل نمیکند؟ به یقین آری. ولی سؤال این است که چرا با تطمیع مالی، برخورد قانونی نمیکنند؟ به نظر میرسد که از نظر ملاک و روح قانون چندان تفاوتی ندارد. پول دادن از کیسه خود برای تحصیل رأی، خلاف است.
محققداماد افزود: وقتی شخصی برای رسیدن به موفقیت انتخاباتی علنا در مقابل دیدگان مردم به حریم خصوصی این و آن دست میاندازد، و از هرگونه توهین و پایمال کردن حیثیت و آبروی آنان دریغ ندارد و با کمال تأسف این کردار، زشت شناخته نمیشود و توسط رصدکنندگان قانونی مورد اعتراض قرار نمیگیرد و تخلف شناخته نمیشود و تأسفبارتر آنکه موجب جلب آراء میشود و نه تأسف که فاجعه مولمه آنکه به عنوان رویه و سنت حسنه در دفعات بعد مورد تقلید و پیروی قرارمی گیرد!!، شگفتا آیا نمیتوان این جریان را نشانه انحطاط اخلاق عنوان داد؟