دیگر کار از بیان نقد گذشته است. وضعیت را باید اینطور ترسیم کرد که اکثریتی مدام هشدار میدهند و نقد میکنند اما گوش طرف مقابل به هیچ کدام بدهکار نیست و مسیر خود را میرود. این وضعیت این روزهای سازمان صدا و سیما است که نه تنها مورد نقد دولتیها و حسن روحانی، بلکه مورد نقد دیگر کاندیداها چون ابراهیم رئیسی هم واقع شده است. گذشته از این که تا چه اندازه نقد ابراهیم رئیسی به صدا و سیما وارد است اما میتوان گفت که صدا و سیما از ابتدا سازش با دولت حسن روحانی کوک نبود. تا آنجا که روزهایی که حسن روحانی و یا برخی معاونان و روسایش بازدید و یا اقدامی مثبت انجام میدانند، صدا و سیما اعتماد نو به نقل از برنامههایش را طبق روال پیش میگرفت و حتی در خبرهایش نیز اشارهای به آنها نداشت. در تازهترین اقدامش نیز روز ثبت نام کاندیداها در حالی از پخش مستقیم تصاویر حسن روحانی از تلویزیون خودداری کرد که صحبتهای رقیب روحانی، یعنی ابراهیم رئیسی را کامل و بدون کم و کاست پخش کرد. از این رو میتوان کمی در اعتراض ابراهیم رئیسی نسبت به سازمان صدا و سیما تشکیک کرد چراکه، پیش از این نیز نمونه این موارد زیاد دیده شد ه بود. به هر روی اما لان وضعیت به گونهای است که برخی معتقدند، این اقدام صدا و سیما ظلم به نظام و مردم محسوب میشود. آیت الله موسوی تبریزی دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم معتقد است که صدا و سیما با اقداماتی که انجام میدهد، هم به مردم و هم به نظام ظلم میکند و ظلم در اسلام، حکم شرعی دارد.
به گزارش اعتماد نو ، مشروح گفتوگو با آیت الله موسوی تبریزی را در ذیل می خوانید:
حاج آقا، شما اعتماد نو به نقل از برنامههای صدا و سیما را رصد میکنید؟ نظرتان درباره نوع پوشش اخبار توسط سازمان صدا و سیما چیست؟
تا جایی که وقت اجازه بدهد، اعتماد نو به نقل از برنامهها را رصد میکنم. اخبار هم در حد معمولی میبینیم ولی خب به نظر میرسد که در پوشش اخبار و عملکرد صدا و سیما ضعفهایی وجود دارد.
فکر میکنید که این ضعفها چیست؟
بلاخره صدا و سیما نشان داده است که در پوشش اخبار، جهت گیریهایی دارد. این البته یک نقطه ضعف است که در اخبار جهت گیری وجود دارد چراکه رسانه ملی باید مستقل و فارغ از دسته بندیهای سیاسی عمل کند.
این اقدام چه آسیبهایی دارد؟
کاهش مخاطبان صدا و سیما و افزایش ماهوارهها، از جمله این آسیبها است. وقتی ماهواره در کشور زیاد میشود و مردم به آن گرایش پیدا میکنند، آسیبهای فرهنگی زیاد میشود. الان در کشور جوانان را میبینیم که اغلب تحت تأثیر اعتماد نو به نقل از برنامههای ماهواره هستند، اعتماد نو به نقل از برنامههایی که با فرهنگ ما سازگاری ندارد. از طرف دیگر وقتی اخبار با جهت گیری پوشش داده میشود، مردم، بی اعتماد میشوند. چراکه احساس میکنند که اخبار سانسور شده، به دستشان میرسد و از این رو به اخباری که از رسانههای دیگر پخش میشود، اطمینان پیدا میکنند. این اتفاق هم خوب نیست. چراکه افزایش بی اعتمادی هم آثار مخرب خود را دارد. بنابراین صدا و سیما باید دقت لازم را داشته باشد، هر چند که به نظر میرسد تا الان نداشته است. چراکه اگر میداشت، با گسترش ماهوارهها و کاهش مخاطبان این رسانه، رو به رو نبودیم.
شما با توجه به اینکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها قرار داریم، چه توصیهای به مسئولان این رسانه دارید؟
من زمانی توصیه میکنم که توصیهام را قبول کنند. از این جهت توصیه نمیکنم اما یک درخواست دارم، اینکه در این انتخابات، بی طرف عمل کنند. نوعاً جانبداری ها از سوی صدا و سیما استفاده میشود و این اصلاً روش خوبی نیست. مردم، همه چیز را میبینند و قضاوت میکنند.
این سازمان از بودجه ملی استفاده میکند، با توجه به اینکه این بودجه با جانبداری صرف صدا و سیما میشود، آیا حکم شرعی هم دارد؟
اولاً اینکه انصاف نیست که صدا و سیما وقتی از بودجه ملی استفاده میکند، خرج ترویج دیدگاه خاصی شود. علاوه بر این هم مردم را بدبین کردن به رسانه ملی که از بودجه ملی ارتزاق میشود، ظلم بزرگی به نظام اسلامی است. ظلم کردن به مردم و نظام اسلامی هم حکم شرعی دارد و حکم شرعیاش این است که ظلم هم بدترین گناه است.
منبع:امید ایرانیان