پاتک جانانه روحانی و جهانگیری به زوج انتخاباتی قالیباف – رئیسی

به گزارش اعتماد نو ، ؛ روزنامه شرق در شماره امروزش نوشت: معاون‌اول رئیس‌جمهور به ستاد انتخابات وزارت کشور آمد و ثبت نام کرد تا به گفته خودش مکمل روحانی باشد. تصمیمی که در واپسین لحظات آخرین روز ثبت‌نام نامزدها عملیاتی شد تا نشان دهد اصلاح‌طلبان در برابر صف‌آرایی اصولگرایان یک‌تنه وارد میدان نخواهند شد. به نظر می‌رسد این «پاتک» اصلاح‌طلبان در پی «تک» انتخاباتی اصولگریان اتخاذ شده باشد. اصولگرایان هر آنچه در چنته داشتند در روزهای گذشته روانه میدان ثبت‌نام کردند. همه مردان جریان راست، اگر در متن با هم اختلافات اساسی داشتند، اما در یک رویکرد با هم مشترک بودند و آن چیزی نبود جز نقد بی‌پروای عملکرد دولت. وقتی چینش «همه» در برابر «یک» روشن شد، حسین مرعشی و عبدالواحد موسوی‌لاری راهی پاستور شدند تا درباره تاکتیک انتخاباتی اصلاح‌طلبان با رئیس‌جمهوری مستقر رایزنی کنند.

نتیجه رایزنی‌ها هم به‌میدان‌آمدن اسحاق جهانگیری بود. جهانگیری پیش‌تر، آمدن و حضور خود را منوط به کسب رضایت از روحانی دانسته بود. نتیجه‌ای که از جلسه مرعشی و موسوی‌لاری با روحانی به دست آمد. بعد از اعلام رضایت روحانی برای این تاکتیک، مرعشی و موسوی‌لاری از دفتر ریاست‌جمهوری در پاستور راهی دفتر معاون‌اول در همان ساختمان شدند تا نتیجه را به سمع جهانگیری برسانند. اسحاق جهانگیری، ساعت چهار عصر روز گذشته برای نهایی‌کردن این اعتماد نو به نقل از برنامه به دفتر روحانی رفت و وقتی از رضایت روحانی مطمئن شد، از همان‌جا راهی خیابان فاطمی شد. به‌این‌ترتیب، مهم‌ترین آرایش انتخاباتی در دور دوازدهم ریاست‌جمهوری شکل گرفت؛ یعنی قرارگرفتن زوج روحانی- جهانگیری در برابر زوج احتمالی رئیسی- قالیباف؛ چراکه به نظر می‌رسد مهم‌ترین تاکتیک اصولگرایانه، حمله همه‌جانبه به روحانی در این دوره از انتخابات خواهد بود. هرکدام از نامزدهای این جریان که صلاحیتشان تأیید بشود، مهم‌ترین اعتماد نو به نقل از برنامه انتخاباتی و تبلیغاتی خود را نقد و تخریب اعتماد نو به نقل از برنامه دولت یازدهم قرار خواهند داد. کاری که استارت آن را از همین نطق‌های زمان ثبت‌نام زدند و شاید شدیدترین آن نطق محمدباقر قالیباف بود.

 دکتر روحانی از برگزیدگان کتاب سال تقدیر و تجلیل کرد
هم اکنون بخوانید

آمدن رئیسی و قالیباف بار دیگر این شایعه را قوت بخشید که در صورت برد رئیسی در انتخابات، قالیباف، همشهری او، گزینه مناسبی برای معاون‌اولی خواهد بود؛ چراکه سبد رأی قالیباف روشن است و جریان اصولگرا بعید است مهره سوخته خود را برای چندمین بار به محک آزمون قرار دهد؛ از‌این‌رو هرقدر رئیسی در نخستین مواجه‌اش با پایگاه خبریان، با ادبیات حوزوی ظاهر شد؛ اما قالیباف با بیانیه‌ای شدیدا انتخاباتی و تخریبی وارد عرصه شد تا نقش مکمل خود برای رئیسی را به‌خوبی ایفا کند. به‌این‌ترتیب در مواجهه با رئیسی- قالیباف، باید کسی در کنار روحانی قرار می‌گرفت که بتواند نقش مکمل را به بهترین شکل ایفا کند.در برابر این چینش، مهم‌ترین ابزار رویارویی، به‌ویژه در فرصت مناظره‌ها، حضور یکی از نزدیک‌ترین چهره‌ها به روحانی و دولت او بود. به همین دلیل هم بود که جهانگیری، به عنوان نامزد موردنظر این تز انتخاباتی برگزیده شد. چه جهانگیری خود در نطق ثبت‌نامش تأکید کرد که «من در متن همه جریانات بودم. برای همه این شرایط را باز می‌کنم و از کارنامه دولت دفاع می‌کنم. در هیچ مقطعی میان معاون‌اول و رئیس‌جمهور چنین رابطه جدی‌ای وجود نداشته است. من روحانی را شخصیت عزیز، ارزشمند، خوش‌فکر و صاحب اندیشه می‌دانم. ایشان به من علاقه دارند. گاهی ساعت‌ها مشورت می‌کنیم».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 6 =

دکمه بازگشت به بالا