معمای «هزار میلیاردی» شهرداری تهران

به گزارش اعتماد نو ، دیروزجلسه اضطراری شورای شهر تهران در محل وقوع حادثه پلاسکو برگزار شد؛ آنطور که چمران رئیس این شورا گفته است، مهم‌ترین خروجی جلسه مزبور ضرورت تسریع در تامین منابع مالی جهت خرید تجهیزات آتشنشانی بود؛ این امر بدان معناست که نمایندگان پارلمان شهری معترفند که تجهیزات آتشنشانی تهران نیازمند تجهیز و نوسازی‌اند؛ از اینرو انگ سیاسی کاری چسپاندن به ناظران منتقد، جفاست.

از سویی دیگر همین چندی پیش بود که رحمت‌الله حافظی یکی از اعضای شورای شهر، نسبت به عدم اهتمام همکارانش در پارلمان شهری جهت تخصیص بودجه موردنیاز برای تجهیز خدمات آتشنشانی، انتقاداتی را مطرح کرده بود.

این عضو شورای شهر گفته بود: در سال ۹۴ مقرر شد که از محل دو درصد عوارض شهرداری، ۱۴۰ میلیارد تومان برای ارتقاء تجهیزات آتش نشانی تخصیص یابد؛ که بر اساس آخرین گزارشات تنها ۲۵ میلیارد تومان از این منابع به آتش نشانی پرداخت شده است!

وقتی این بخش از انحراف در بودجه را در کنار بخش دیگری که ناظر برهزار میلیارد تومان اعتبار مازاد هزینه نشده در شهرداری تهران است، در کنار هم می‌گذاریم، به نکات قابل تاملی دست می‌یابیم!

در بندهای (د) و (ج) لایحه بودجه ۹۵ شهرداری مقرر شده که از محل اعتبارات مازاد هزینه نشده، ۹۴۳ میلیارد تومان جابجا می‌شود؛ این امر از دو حالت خارج نیست؛ یا شهرداری در پروژه های عمرانی‌اش علی‌رغم در دسترس بودن منابع مالی رکود داشته و یا اینکه تخصیص‌هایی برای مصارفی خارج از شمول وظایف و کارکردهای شهردرای پیش بینی شده که در هر دو حالت تخلف صورت گرفته است.

ابراز تاسف نجفی از حوادث روز گذشته تهران
هم اکنون بخوانید

فارغ از اینکه چرا رقم چشمگیر هزار میلیارد تومانی در شهرداری مازاد مانده؛ سوال اساسی این است که چرا یک دهم از این محل منابع مازاد هزار میلیاردی، صرف ارتقاء تجهیزات آتشنشانی نشده است؟ مگر نه اینکه باید ۱۱۵ میلیارد دیگر صرف ارتقاء تجهیزات آتشنشانی می‌شد؛ بنابراین متولیان امور شهر تهران از قبیل شهردار و شورای شهر نمی‌توانند برای کوتاهی در تامین منابع مالی تجهیز آتشنشانی بهانه عدم حصول آن دو درصد عوارض شهرداری را بیاورند، چرا که به وضوح آشکار است، هزار میلیارد در شهردرای دست نخورده مانده است.

منبع: دیده بان ایران

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا