به گزارش اعتماد نو ، فرانسه و انگلیس پیش نویس قطعنامه ای را در باره بکارگیری سلاح شیمیایی در سوریه به شورای امنیت پیشنهاد کرده اند که در آن ضمن طرح ادعاهای ضدسوری، تحریم هایی در مورد مقام های این کشور پیش بینی شده است.
سرگئی ریابکوف روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرگزاری ایتارتاس گفت: پیش نویس قطعنامه فرانسه و انگلیس به شورای امنیت در باره سوریه غیرقابل قبول و با هدف اعمال فشار سیاسی بر دمشق ارائه شده است.
وی یادآوری کرد که نمایندگان این دو کشور در شورای امنیت نخست پنهانی و سپس علنی تلاش کردند تا پیش نویس قطعنامه ای را با مضمون تحریم دولت سوریه به بهانه تسلیحات شیمیایی تنظیم کنند.
ریابکوف اظهار کرد: بارها اعلام کرده و تاکید داریم که گزارش کمیسیون تحقیقات مشترک سازمان ملل و سازمان منع سلاح های شیمیایی برای تحقیق در مورد کاربرد این جنگ افزارها، نمی تواند برای نتیجه گیری مورد استناد قرار گیرد.
وی ادامه داد: اما نمایندگان فرانسه و انگلیس به استناد این گزارش، پیش نویس قطعنامه ای را در باره موارد کاربرد سلاح شیمیایی در سوریه تنظیم و ارائه کرده اند.
ریابکوف خاطرنشان کرد: پیش نویس قطعنامه دربرگیرنده وضع تحریم ها در مورد سوریه است که غیرقابل قبول می دانیم.
وی کشورهای اروپایی را از تلاش برای ایجاد تنش در شورای امنیت برحذر داشت و گفت که آنها از این گونه تلاش ها هیچ نتیجه ای نمی گیرند.
گنادی گاتیلوف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز پیشتر در مورد پیش نویس این قطعنامه گفته بود: متاسفانه لندن و پاریس به سیاست های دسیسه جویانه، غیرسازنده و نامنطبق با واقعیت ها در شورای امنیت ادامه می دهند.
گاتیلوف تاکید کرد: گواه این اقدام ها، طرح پیش نویس قطعنامه ای از سوی این دو کشور به شورای امنیت است که در آن تحریم هایی مطابق بند هفتم منشور سازمان ملل در مورد مقام ها و شهروندان سوری با ادعای شرکت در حوادث شیمیایی، پیش بینی شده است.
وی افزود: حتی یک بررسی اجمالی نشان می دهد، پیش نویس مغرضانه و یک سویه است و با توجه به واقعیت های موجود، نواقص زیادی دارد، قابل پذیرش نبوده و هیچ شانسی برای قبول آن در شورای امنیت نیست. به همین دلیل نیازی به ورود برای بررسی آن (رای گیری) نمی بینیم.
گاتیلوف تاکید کرد: واشنگتن از مواردی برای متهم کردن دمشق به استفاده از سلاح شیمیایی استفاده می کند که بی پایه و اساس است. این رفتار با هدف صدور یک قطعنامه ضدسوری بکار گرفته می شود تا زمینه اقدام های دیگر از جمله کاربرد زور علیه سوریه مطابق بند هفتم منشور سازمان ملل را فراهم کند.
کشورهای غربی در حالی سوریه را به کاربرد سلاح شیمیایی متهم می کنند که در سه سال اخیر چندین مورد حمله با استفاده از مواد شیمیایی سمی توسط تروریست ها بویژه اعضای گروه داعش در سوریه و عراق ثبت شده است.
غرب با وجود شواهد انکارناپذیر اثبات کننده استفاده تروریست ها از سلاح شیمیایی، این موارد را نادیده می گیرد و تلاش های خود را برای محکوم کردن دولت سوریه متمرکز کرده است و در این اقدامات اهداف سیاسی ضدسوری دنبال می کند.
منبع: دیده بان ایران