ایران در زمره بزرگترین دارندگان سازمان‌های تحقیقاتی

سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی، کشورهای ایران، روسیه، هند، چین‌تایپه و آرژانتین را در شمار کشورهایی که بزرگترین سازمان‌های تحقیقاتی را دارند، معرفی کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از یو.دبلیو.نیوز، سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی(OECD) نسبت به کاهش بودجه‌های تحقیقاتی از طرف دولت‌های مختلف هشدار داد.

کاهش بودجه‌های تحقیقاتی در بین دولت‌های دنیا تبدیل به یک اپیدمی شده است و در بین این کشورها نام چهار کشور از بین ۱۰ اقتصاد برتر دنیا نیز به چشم می‌خورد.

در گزارشی که سازمان توسعه همکاری‌های اقتصادی در این زمینه منتشر کرده آمده است: در حالیکه چالش‌های بسیار زیادی نظیر تغییرات آب‌وهوایی، پیری جمعیت، مسائل حوزه سلامت و بحران‌های اقتصادی نیازمند ارائه راه حل هستند، کاهش جهانی بودجه‌های تحقیقاتی بدترین اتفاق ممکن است.

این سازمان اعلام کرده است که کاهش بودجه‌های تحقیقاتی در بین کشورهای عضو برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاده است.

در گزارش این سازمان نام کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، استرالیا، سوئد، هلند و لهستان به عنوان کشورهایی که بودجه تحقیقاتی شان را کاهش داده اند، به چشم می‌خورد.

OECD در گزارش خود آورده است: با گسترش احساسات ناسیونالیسیتی و ضد مهاجرتی که در آمریکا و انگلیس به وجود آمده است، نگرانی نسبت به کاهش همکاری‌های بین‌المللی بین دانشگاه‌ها و دانشمندان افزایش یافته است و در این بین اقتصاد کشورها با ایستایی و رکود مواجه خواهد شد.

گزارش سازمان توسعه همکاری‌های اقصادی نشان می‌دهد که میزان رشد بودجه‌های تحقیقاتی از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۰ یعنی سه دهه مثبت بوده است اما از این تاریخ به بعد این بودجه‌ها روند نزولی پیدا کرده‌اند.

روسیه به «حمله سایبری جهانی» متهم شد
هم اکنون بخوانید

نکته جالب توجهی که در این گزارش به آن اشاره شده است این است که کشورهایی که در این سازمان عضو نیستند بودجه‌های تحقیقاتی بیشتری را در نظر گرفته‌اند. برای مثال چین تقریبا دو برابر ژاپن در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده است.

اولویت‌های کشورهای مختلف در زمینه‌های مختلف نیز باعث شده که در زمینه‌های یکسان بودجه‌های متفاوتی اختصاص پیدا کند. برای مثال در زمینه سلامت و پزشکی آمریکا ۲۴ درصد از بودجه خود را اختصاص داده است در حالی که این میزان در انگلیس ۲۲ درصد و در کانادا ۱۷ درصد است.

این گزارش در پایان به این نکته اشاره کرده است که تحقیق و توسعه برای بشریت به منزله خون در شریان‌هاست و به هیچ عنوان نباید اجازه داد که از سرعت آن کاسته شود. ‌

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + بیست =

دکمه بازگشت به بالا