به گزارش اعتماد نو به نقل از ایسکا نیوز اولین جلسه این هفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خانه ملت روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه به ریاست علی لاریجانی تشکیل شد. پس از آغاز جلسه داوود محمدی رئیس کمیسیون اصل[…]
به گزارش اعتماد نو به نقل از ایسکا نیوز اولین جلسه این هفته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خانه ملت روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه به ریاست علی لاریجانی تشکیل شد.
پس از آغاز جلسه داوود محمدی رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی ضمن قرائت گزارش این کمیسیون درباره طرح یک فوریتی شفافیت دریافتی مدیران کشور و استرداد دریافتهای مازاد صحبت کرد که در ادامه جلسه نمایندگان با کلیات طرح یک فوریتی شفافیت دریافتی مدیران کشور و استرداد دریافتی های مازاد مخالفت کردند. (اینجا)
انتقاد کواکبیان از ماستمالیزاسیون طرح شفافیت دریافتی مدیران
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران طی تذکری در صحن خطاب به ریاست مجلس گفت: تا به حال ۸ نماینده اخطار اصل ۹۰ را در مجلس مطرح کردند، جمعا این ۸ نفر معتقد بودند که نباید طرح شفافیت مدیران دولتی در کمیسیون اصل ۹۰ بررسی میشد. ما میخواهیم جلوی اجحاف در بیتالمال را بگیریم اما این طرح «ماستمالیزاسیون» است؛ این کاری نیست که مجلسی که در راس امور است انجام بدهد. (اینجا)
خروج طرح سوال از وزیر اقتصاد از دستور کار مجلس
علی مطهری که اداره بخشی از جلسه علنی روز یکشنبه را به عهده داشت ضمن تقدیر و تشکر از علی طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی برای حضور در بهارستان به منظور پاسخگویی به سوال نماینده لنگرود گفت: از حضور وزیر اقتصاد که در وقت مقرر در صحن حاضر شدند، تشکر می کنیم. متاسفانه طرح سوال از وزیر به علت ماموریت آقای لاهوتی قابل بررسی نیست.
دیدار اعضای فراکسیون دانشگاه آزاد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی با آیت الله هاشمی رفسنجانی
آیت الله هاشمی رفسنجانی عصر روز یکشنبه در دیدار با بیش از ۷۰ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای فراکسیون دانشگاه آزاد اسلامی، مجلس معقول را آرزوی همه دلسوزان انقلاب دانست و گفت: مجلس معقول همان کاری را می کند که اکثریت جامعه می خواهد و عقلانیت، اخلاق اسلامی و متانت نمایندگان مردم را به خاطر انتخاب خویش سربلند می کند.
در آغاز دیدار، حجتالاسلام والمسلمین عسگری، معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی ضمن ارائه گزارشی از اعتماد نو به نقل از برنامهها و فعالیتهای امور مجلس دانشگاه و همکاریها و هماهنگیهای این دانشگاه با نمایندگان ارائه کرد.
همچنین دکتر قوامی، رئیس فراکسیون دانشگاه آزاد اسلامی در مجلس و دکتر عزیزی، دکتر حسن بیگی، دکتر داودی و دکتر رحیمی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از نقش و جایگاه آیتالله هاشمی رفسنجانی در تأسیس و حمایت از دانشگاه آزاد اسلامی در جهت ارتقای علمی کشور و اهمیت اعتماد نو به نقل از برنامههای دانشگاه برای تحصیلات تکمیلی گفتند و تأکید کردند: دانشگاه آزاد اسلامی، باعث ارتقا و افتخار شهرستانها در اقصی نقاط کشور شده است.
آقای دکتر میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز با یادآوری سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت روند علمی کشور، پارامترهای لازم برای تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم دانست و گفت: پرچم پرافتخار بومی گزینی برای مقاطع عالی تحصیلی توسط دانشگاه آزاد اسلامی برافراخته شده است.
وی با بیان این جمله که «۶۵ درصد جذب هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی از دانشگاههای دولتی هستند»، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان الگوی جهانی برای انقلاب اسلامی ثبت شده است. (اینجا)
تشکیل فراکسیون مناطق ترک نشین در مجلس
ماینده مردم تبریز در مجلس از تشکیل فراکسیون مناطق ترک نشین در مجلس به ریاست پزشکیان خبر داد و گفت: نادر قاضی پور و رضا کریمی به ترتیب به عنوان نواب اول و دوم انتخاب شدند.
زهرا ساعی با یادآوری تشکیل فراکسیون مناطق ترک نشین در مجلس، افزود: عصر امروز جلسه فراکسیون مناطق ترک نشین با حضور ۱۰۰ نفر از نمایندگان ترک مجلس برگزار شد که در این جلسه با اکثریت آراء مسعود پزشکیان، نادر قاضی پور و رضا کریمی به ترتیب به عنوان رئیس، نواب اول و دوم فراکسیون انتخاب شدند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، از انتخاب خود به عنوان سخنگوی فراکسیون مناطق ترک نشین خبر داد و گفت: محمد حسن نژاد، شهاب الدین بی مقدار به ترتیب به عنوان منشی اول و دوم فراکسیون انتخاب شدند.
جلسه عمومی فراکسیون ولایت با حضور رئیس مجلس
سیدحسین نقوی حسینی عضو فراکسیون ولایت مجلس، گفت: نشست این فراکسیون صبح یک شنبه با حضور لاریجانی رئیس مجلس و با هدف بررسی مسائل داخلی و بین المللی برگزار شد.
نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در نشست اعضای فراکسیون ولایت به بحث و تبادل نظر درباره اعتماد نو به نقل از برنامه ششم توسعه پرداختند و حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق اعتماد نو به نقل از برنامه ششم نیز گزارشی را درباره وضعیت بررسی این لایحه در کمیسیون مربوطه ارائه کرد.
آلودگی هوا بحث بسیار مهمی است
جلسه بعدی مجلس که روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه به ریاست علی لاریجانی تشکیل شد، نمایندگان در مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه موافقتنامه تشویق و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین دولت جمهوری اسلامی نیا و جمهوری متحده تانزانیا موافقت کردند.
محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران طی تذکری بر اساس تذکر ۲۴ آیین نامه و اصل ۵۰ قانون اساسی اظهار داشت: موضوع آلودگی هوا بحث بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود.
وی خطاب به لاریجانی رئیس مجلس اظهار داشت: در مجلس نهم به دستور شما هیئتی برای رسیدگی به موضوع آلودگی هوا و تدوین طرحی در این رابطه آماده شد که در ادامه دولت نیز لایحهای را بر این اساس ارائه کرد.
موافقت نمایندگان با یک فوریت طرح حفظ کارت سوخت
نمایندگان مجلس با یک فوریت طرح حفظ کارت سوخت و مدیریت مصرف در صحن علنی مجلس موافقت کردند.
نمایندگان در جلسه علنی دوشنبه مجلس با ۱۱۲ رای به یک فوریت طرحی رای موافق دادند که در صورت تصویب نهایی آن دولت ملزم به حفظ کارت سوخت هوشمند خودرو می شود. در حالی که پیش از این در اصلاحیه لایحه بودجه ۹۵ با حذف کارت سوخت در مجلس موافقت شد.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس که به عنوان نماینده طراحان سخن میگفت، اظهار کرد: تا قبل از سال ۸۶ هیچگونه نظارتی بر مصرف سوخت وجود نداشت، اما با اجرای کارت سوخت نظارت بر نوع مصرف و مقدار مصرف سوخت صورت گرفت و با حفظ آن می توانیم توقف قاچاق سوخت و کاهش مصرف را تداوم ببخشیم.
موافقت های نمایندگان با مصوبه ها
نمایندگان مجلس با کلیات لایحه موافقتنامه بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی مغرب به منظور اجتناب اخذ مالیات مضاعف در مورد مالیاتهای بردرآمد و با کلیات لایحه موافقت تشخیص و حمایت متقابل از سرمایهگذاری بین ایران و روسیه و تشریفت (پروتکل)، موافقت کردند.
سوال از وزیر کشور و قانع نشدن نمایندگان از پاسخ وی
در جلسه بعدی که روز سه شنبه ۲۵ آبان ماه تشکیل شد، از اصلی ترین موضوعات مهم مطرح شده در مجلس حضور وزیر کشور در مجلس شورای اسلامی و پاسخ به سوال های نمایندگان تهران، سیرجان و سبزوار بود که عبدالرضا فضلی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم برای رسیدگی به موضوع سهامداران پدیده شاندیز گفت: در خصوص فروش سهام شرکت پدیده شاندیز آگهیهایی از صدا وسیما و مراجع رسمی پخش شد و تبلیغات صورت گرفت و در این رابطه سهامداران مظلوم هستند.
رحمانی فضلی افزود: با توجه به اینکه شکایات زیادی در این رابطه حاصل شد قوه قضائیه در نظر داشت که کلیه ساخت و سازها قلع و قمع شود البته با توجه به اینکه ۱۲۰ هزار خانواده با مشکل روبرو شدند هماهنگی هایی باید در این موضوع صورت گیرد و تمامی دستگاه های اجرایی مذکور حول وزارت کشور موضوع را پیگیری کردند.
وی ادامه داد: وزارت کشور کلیه تخلفات در خصوص پدیده شاندیز را احصا کرد و برای رعایت منافع مردم موضوع از طریق شورای عالی امنیت ملی پیگیری شد. (اینجا)
پس از آنکه سوال از وزیر کشور به رای گذاشته شد با ۱۱۴ رای موافق، ۶۳ رای مخالف و ۲ رای ممتنع از ۲۰۳ نماینده حاضر نمایندگان از پاسخ های وزیر قانع نشدند. (اینجا)
نامه نمایندگان مجلس به رئیس جمهوری درخصوص حل مشکل آلودگی هوا
در بخش دیگری از مجلس ۳۵ نفر از نمایندگان خانه ملت طی نامهای خواستار دستور فوری رئیسجمهور برای حل مشکل آلودگی هوا شدند. (اینجا)
قدردانی ۲۰۲ نماینده از اقدامات تیم مذاکرهکننده هستهای
در ساعت پایانی مجلس و آخرین روز کاری مجلس در این هفته، ۲۰۲ نماینده از اقدامات تیم مذاکره کننده هسته ای قدردانی کردند و اکبر رنجبرزاده عضو هیأت رئیسه مجلس شورای این بیانیه را همزمان با اولین گزارش شش ماهه برجام به خانه ملت را قرائت کرد. (اینجا)
موافقت با تحقیق و تفحص از وضعیت مسئولان و مدیران دو تابعیتی
با نظر نمایندگان در خانه ملت تقاضای تحقیق و تفحص از بررسی وضعیت افراد دو تابعیتی و دارای گرین کارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد و شناسایی خلاءهای قانونی انجام میشود.
نمایندگان در نشست علنی سه شنبه مجلس شورای اسلامی، با گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مبنی بر رد تقاضای تحقیق و تفحص از بررسی وضعیت افراد دو تابعیتی و دارا گرین کارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد و شناسایی خلاءهای قانونی در این موضوع با ۶۵ رأی موافق، ۱۳۳رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر در جلسه مخالفت کردند.
تقاضای تحقیق وتفحص از بررسی وضعیت افراد دوتابعیتی و دارای گرین کارت در حوزه مسئولان و مدیران ارشد و شناسایی خلاءهای قانونی انجام میشود.