رئیس جمهور تاکید کرد: اگر خود اصحاب رسانه امنیت نداشته باشند و دل نگران امنیت خود و شغل خود، کار و قلم خود باشند، چگونه میتوانند امنیت را بیافرینند. از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته نیست. قلمها را[…]
رئیس جمهور تاکید کرد: اگر خود اصحاب رسانه امنیت نداشته باشند و دل نگران امنیت خود و شغل خود، کار و قلم خود باشند، چگونه میتوانند امنیت را بیافرینند. از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته نیست. قلمها را به بهانههای واهی نشکنیم. دهانها را با بهانههای غیراساسی نبندیم. بگذاریم در این جامعه آزادی باشد
به گزارش اعتماد نو به نقل از اعتماد نو به نقل از ایلنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز در مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات گفت: بسیار خوشحالم که در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات و اصحاب رسانه توفیق دارم تا در لحظاتی نکاتی را به محضر شما عرض کنم.
رسانه یکی از عوامل اصلی توسعه است
او با بیان اینکه بیتردید رسانه و مطبوعات و اصحاب آن وسیلهای برای ارتباط افکار مردم با حاکمیت و انتقال نظر حاکمیت به مردم و فراهم آوردن زمینه برای توسعه جامعه در کشور هستند، اظهار داشت: رسانه یکی از عوامل اصلی توسعه است و توسعه هم وسیلهای برای فعالیت رسانههاست. ما امروز در شرایطی قرار گرفتهایم که بار مسئولیت رسانهها و مطبوعات شاید از هر زمان دیگر بیشتر باشد.
نباید گوششنوایی برای افراط وجود داشته باشد
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در شرایطی هستیم که منطقه ما شرایط پیچیدهای دارد و ما نیازمند امنیت هستیم، تصریح کرد: شاید تعبیرات مختلفی از این موضوع بشود. یکی بگوید امنیت در سایه هنرمندی سیاست خارجی یک کشور تضمین میشود. دیگری بگوید نیروهای مسلح توانمند و قدرتمند و توان بازدارندگی امنیتی میتواند امنیت را برای جامعه تضمین کند اما واقعیت آن است که معضلات امنیتی به مفهومی که امروز منطقه ما با آن مواجه است؛ یعنی عمدتا تروریسم و گروههایی که با افکار جاهلی و رنگ و لعاب دینی و گروههایی که با عصبیت و فهم غلط و نادرست از اسلام و جهاد اسلامی هستند؛ به جان اسلام و مسلمانان و منطقه افتادهاند. در چنین شرایطی و دربرابر چنین تهدیدی آنچه میتواند ما را از ناامنیها حفاظت کند و جامعهای امن برای ما بوجود آورد، آن است که در کشور گوش شنوایی برای افراط و ندای تروریسم وجود نداشته باشد.
هوشیاری، آگاهی و انسجام داخلی برای کشور امنیت آفریده است
روحانی ادامه داد: اگر تروریسم در جامعه جاذبه داشته باشد و اگر مردم یا بخشی از مردم ندای تروریستها را بپسندند؛ نه سیاست خارجی میتواند معضل امنیت را حل کند و نه قدرت نظامی؛ هیچکدام نمیتوانند. آنچه امروز در کشور ما و جامعه ما امنیت را آفریده؛ بیداری، هوشیاری و آگاهی و انسجام داخلی کشور است.
چرا موصل سقوط کرد؟
او با اشاره به سقوط موصل خاطرنشان کرد: مگر یک شهر بزرگ یک و نیم میلیون جمعیتی با دارا بودن آن همه نیروی مسلح و ارتش چطور از صبح تا ظهر سقوط میکند؟ سقوط این شهر برای این بود که تروریستها سلاح مدرنی در اختیار داشتند؟ سقوط موصل برای این بود که تروریستها توانمندتر از ارتش مستقر در موصل بودند؟ یا اینکه دلبستگی مردم موصل به بغداد کاهش یافته بود؟ موصل ارتباط عاطفی و سیاسیاش با بغداد قطع شده بود نه راهش. هر گروه مسلح دیگر با یک پرچم که نه سیاه و حتی سفید میتوانست در موصل فائق آید. سیاست بغداد نمیتواند موصل را حفظ کند. ارتش عراق نمیتواند موصل را حفظ کند.
در فهم مسائل سیاسی و امنیتی دچار اشتباه نشویم
رئیس جمهور با بیان اینکه در فهم مسائل سیاسی و امنیتی دچار اشتباه نشویم، ابراز داشت: نیروهای مسلح کشور ما یک قدرت مهم و بازدارانده در مقابل دشمنان و بدخواهان هستند و خواهند بود و البته دیلپماسی و سیاست خارجی عاملی مهم برای پیشگیری و جنگ و نزاع بوده و خواهد بود اما در برابر معضل امروز امنیتی منطقه ما، آنچه کارسازتر از همه عوامل است انسجام، وحدت، یکپارچگی جامعه و سپردن همه گوش جان و جسم به ندای توسعه ایران عزیز است.
اگر نظام اسلامی به وحدت دینی همت نمیگماشت، امروز داعش در ایران بود
روحانی افزود: اگر نظام اسلامی ما به اقلیتها احترام نمیکرد؛ اگر نظام اسلامی به وحدت دینی همت نمیگماشت و اگر نظام اسلامی ما جایگاه اهل سنت را در این کشور محترم نمیشمرد؛ اگر دولت در فکر تعادل توسعه در کردستان، سیستان و بلوچستان، بخشی از هرمزگان و خراسان جنوبی و سراسر کشور و به فکر تعادل نبود و اگر امروز اقلیتهای قومی کشور و اقلیتهای مذهبی کشور دل به نظام رهبری و قانون اساسی و دولت نبسته بودند؛ داعش در این جا هم راه داشت. القاعده در اینجا هم راه داشت.
بگذاریم در این جامعه آزادی باشد
او خطاب به اصحاب رسانه بیان کرد: اصحاب رسانه میتوانند امنیتآفرین برای جامعه باشید. اگر خود اصحاب رسانه امنیت نداشته باشند و دل نگران امنیت خود و شغل خود، کار و قلم خود باشند، چگونه میتوانند امنیت را بیافرینند. از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته نیست. قلمها را به بهانههای واهی نشکنیم. دهانها را با بهانههای غیراساسینبندیم. بگذاریم در این جامعه آزادی باشد. همانطور که شما در یکی از نمایشگاههایتان گفتید با صدای بلند آزادی مسئولانه بگذاریم آزادی مسئولانه باشد.
فکر نکنید تنها با تفنگ امنیت ساخته و حفظ میشود
رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه امنیت امروز برای ما اصل است، یادآور شد: فکر نکنید تنها با تفنگ امنیت ساخته و حفظ میشود که تفنگ هم بجای خود لازم است اما بیان فرهنگ چه میشود؟ اساس انقلاب اسلامی ما فرهنگ بود. اساس نهضت اسلامی ما فرهنگ بود. هیچ وقت امام در دوران نهضت اسلامی راه قیام مسلحانه را نپسندید بود. البته گاهی شاید در مقاطعی لازم بود اما خط امام این نبود.
خط امام تحول در افکار مردم و در فرهنگ جامعه بود
روحانی با بیان اینکه خط امام تحول در افکار مردم و در فرهنگ جامعه بود، گفت: او با سخنرانی، اعلامیه و نوار توانست کشور را متحول کند. او با بیاناتش او با نوشتههایش و با شاگردانش به دعوت مردم به خیابانها و در صحنه، توانست بزرگترین قدرت نظامی منطقه را به زانو درآورد و همه حمایتهای سیاست خارجی آن زمان از رژیم گذشته را ناکام بگذارد. پس قدرتی فرای تفنگ و دیپلماسی وجود دارد و آن فرهنگ است که به دست رسانه منتشر میشود.
نمیتوانیم بگوییم فضای مجازی را نمیخواهیم
او با بیان اینکه در فضای حقیقی و مجازی نمیتوانیم بگوییم فضای مجازی را نمیخواهیم، اظهار داشت: ما چه کاره هستیم که بگوییم نمیخواهیم؟ مثلا اینکه یادمان رفته صاحب اصلی این کشور مردم هستند و اصل ششم قانون اساسی را. یادمان رفته مردم تصمیمگیر در یک نظام مردم سالاری دینی هستند. مشروعیت تمام کشور یا با رای مستقیم مردم یا با رای غیرمستقیم آنها است. مردم با جامعه و افکار مردم که رسانهها در این میان نقش اساسی دارند، تاثیرگذارند.
رسانه صدساله و صد و پنجاه ساله تاثیرگذارتر است تا رسانه یکساله و دوساله
رئیس جمهور با بیان اینکه اضافه کرد: آنهایی که با یک رسانه خو گرفتهاند، این رسانه مانند نی حافظ است که هر چه بماند اثرش بیشتر میشود. رسانه صدساله و صد و پنجاه ساله تاثیرگذارتر است تا رسانه یکساله و دوساله و رسانههایی که عدهای جوانمرگشان میکنند و نمیگذارند مسیر رشد را ادامه دهند.
چرا عرصه رسانه را به خود رسانهها واگذار نمیکنیم
روحانی با بیان اینکه چرا عرصه رسانه را به خود رسانهها تا جایی که ممکن است واگذار نمیکنیم، تصریح کرد: نظام رسانهای که دولت دنبال تدوین لایحه آن است همین است مانند نظام پزشکی؛ باید نظام رسانهای هم باشد. بسیاری از تخلفات حرفهای باید در آن نظام بررسی شود نه در دادگاه. خیلی از مسائل در رسانه است که شاید یک حقوقدان به آن آشنا نباشد. مگر هر کاری را باید به جلسه دادگاه و قاضی سپرد؟ وقتی راه دیگری وجود دارد؛ اگر راه کمخرجتری وجود دارد؛ راه حرفهایتری وجود دارد.
رسالت اصحاب رسانه در مقطع امروز در زمینه امنیت است
روحانی با بیان اینکه رسالت اصحاب رسانه در مقطع امروز در زمینه امنیت است، خاطرنشان کرد: امنیت ملی، امنیت اجتماعی و امنیت داخلی لازم است و رسانهها باید آرامش را بوجود آورند. گوش مردم باید با صدای توسعه کشور آشنا شود. باید جامعه به ندای تروریستها پاسخ ندهد. باید انسجام بین اقوام و مذاهب در این کشور باشد و این بخش بزرگ به دست اصحاب رسانه است هم در فضای حقیقی و هم مجازی.
باید از پسابرجام به سمت رفتن به سوای هوای سالم پیش برویم
او یادآور شد: ما در شرایط نوینی امروز قرار گرفتهایم. ما در شرایط پسابرجام و پساتحریم هستیم. از این فضا و از این شرایط باید استفاده کنیم و باید به سوی یک هوای سالم پیش برویم. بجای استفاده از این هوای سالم ایستادهایم و بحث میکنیم.